Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/1584
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ковальова-Загравська, І. В. | - |
dc.contributor.author | Ковальов, В. М. | - |
dc.contributor.author | Журавель, І. О. | - |
dc.contributor.author | Kovaleva-Zagravskaya, I. V. | - |
dc.contributor.author | Kovalev, V. N. | - |
dc.contributor.author | Zhuravel, I. A. | - |
dc.contributor.author | Ковалева-Загравская, И. В. | - |
dc.contributor.author | Ковалев, В. Н. | - |
dc.contributor.author | Журавель, И. А. | - |
dc.date.accessioned | 2012-05-20T11:42:37Z | - |
dc.date.available | 2012-05-20T11:42:37Z | - |
dc.date.issued | 2002 | - |
dc.identifier.citation | Ковальова-Загравська, І. В. Отримання та дослідження ліпофільних фракцій гринделії розчепіреної / І. В. Ковальова-Загравська, В. М. Ковальов, І. О. Журавель // Вісник фармації. - 2002. - № 1. - С. 24-27. | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/1584 | - |
dc.description.abstract | Методом вичерпної екстракції хлороформом в апараті Сокслета отримані і досліджені ліпофільні фракції трави та кошиків гринделії розчепіреної. Визначено кількісний вміст ліпофільних фракцій в рослинній сировині. Встановлена наявність хлорофілів, каротиноїдів та токоферолів в ліпофільних екстрактах за допомогою якісних реакцій та хроматографічних методів. Визначено кількісний вміст хлорофілів і сума каротиноїдів у перерахунку на бета-каротин у ліпофільних фракціях трави та кошиків грицделії розчепіреної. Встановлена значна антимікробна активність ліпофільних фракцій трави та кошиків гринделії розчепіреної по відношенню до Staphylococcus aureus та Bacillus subtilis. | en_US |
dc.description.abstract | Lipophilous fractions of herb and flowers of grindelia squarrosa were received and researched by the method of exhaustive extraction with chlorophorm in Soxlet apparatus. We have determited quantitative content of lipophilious fractions in vegetable stuff. It has been establisted presence of chlorophylls, carotinoids and tokopherols in lipophilious extracts with the help of qualitative reactions and chromatographic methods. Quantitative content of chlorophylls and sum of carotinoids were determined in recalculation to p-carotine in lipophilious fractions of herb and flowers of grindelia squarrosa. We have found out significant antimicrobial activity of lipophilious fractions of herb and flowers of grindelia squarrosa regarding to Staphylococcus aureus and Bacillus subtilis. | en_US |
dc.description.abstract | Методом исчерпывающей экстракции хлороформом в аппарате Сокслета получены и исследованы липофильные фракции травы и цветков гринделии растопыренной. Определено количественное содержание липофильных фракций в растительном сырье. Установлено наличие хлорофиллов, кароти-ноидов и токоферолов в липофильных экстрактах с помощью качественных реакций и хроматографических методов. Определено количественное содержание хлорофиллов и суммы каротиноидов в пересчете на бета-каротин в липофильных фракциях травы и цветков гринделии растопыренной. Установлена значительная антимикробная активность липофильных фракций травы и цветков гринделии растопыренной по отношению к Staphylococcus aureus и Bacillus subtilis. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | НФаУ | en_US |
dc.subject | гринделія | en_US |
dc.subject | екстракція | en_US |
dc.subject | ліпофільні фракції | en_US |
dc.subject | гринделия | en_US |
dc.subject | гринделия | en_US |
dc.subject | экстракция | en_US |
dc.subject | липофильные фракции | en_US |
dc.subject | grindelia | en_US |
dc.subject | extraction | en_US |
dc.subject | lipophilous fractions | en_US |
dc.title | Отримання та дослідження ліпофільних фракцій гринделії розчепіреної | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Располагается в коллекциях: | Вісник фармації. Архів статей 1993-2009 Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
24-27(1).pdf | 3,09 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.