Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/548
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Владимирова, І. М. | - |
dc.contributor.author | Кисличенко, В. С. | - |
dc.contributor.author | Губарь, С. М. | - |
dc.contributor.author | Vladimirova, I. N. | - |
dc.contributor.author | Kislichenko, V. S. | - |
dc.contributor.author | Gubar, S. N. | - |
dc.date.accessioned | 2011-11-01T13:39:53Z | - |
dc.date.available | 2011-11-01T13:39:53Z | - |
dc.date.issued | 2009 | - |
dc.identifier.citation | Владимирова, І. М. Дослідження сірковмісних сполук Brassica oleracea L. var. italica Plenck / І. М. Владимирова, В. С. Кисличенко, С. М. Губарь // Вісник фармації. - 2009. - № 2. - С. 27-30. | en_US |
dc.identifier.issn | 1562-7241 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/548 | - |
dc.description.abstract | Висвітлена актуальність вивчення сірковмісних сполук капусти брокколі (Brassica oleracea L. var. italica Plenck) родини капустяних Brassicaceae, які мають протипухлинні властивості, перешкоджають розвитку ракових клітин, викликають індукцію апоптозу численних пухлинних клітин, навіть стійких до хіміотерапевтичних препаратів. Встановлено кількісний вміст сірковмісних сполук, а саме - ізотіоціанатів, тіоціанатів та сірковмісних глікозидів у суцвіттях та листі капусти брокколі сортів Тонус, Калабрайзе, Вітамінна, Романеска та Лінда. | en_US |
dc.description.abstract | Sulfuric compounds of broccoli is known to possess antitumour properties, inhibit development of cancer cells, cause the induction of apoptosis of numerous tumour cells even if they are stable to chemotherapeutics. Therefore, with the purpose of the comparative study of accumulation of the given compounds in inflorescence and leaves of broccoli cabbage of the Tonus, Kalabrayze, Vitaminic, Romaneska and Linda sorts thequantitative content of sulfuric compounds have been determined, namely - isothiocyanates, thiocyanates and sulfuric glycosides. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | НФаУ | en_US |
dc.subject | капуста брокколі | en_US |
dc.subject | сірковмісні сполуки | en_US |
dc.subject | протипухлинна активність | en_US |
dc.subject | broccoli | en_US |
dc.subject | sulfurіс compounds | en_US |
dc.subject | antitumor activity | en_US |
dc.title | Дослідження сірковмісних сполук Brassica oleracea L. var. italica Plenck | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Располагается в коллекциях: | Вісник фармації. Архів статей 1993-2009 Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
str_27-30.pdf | 108,88 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.