Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/580
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorВладимирова, І. М.-
dc.contributor.authorКисличенко, В. С.-
dc.contributor.authorДикий, І. Л.-
dc.contributor.authorФілімонова, Н. І.-
dc.contributor.authorVladimirova, I. N.-
dc.contributor.authorKislichenko, V. S.-
dc.contributor.authorDiky, I. L.-
dc.contributor.authorFilimonova, N. I.-
dc.date.accessioned2011-11-10T08:56:33Z-
dc.date.available2011-11-10T08:56:33Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationАнтимікробний потенціал екстрактів капусти брокколі / І. М. Владимирова, В. С. Кисличенко, І. Л. Дикий, Н. І. Філімонова // Клінічна фармація. - 2008. - № 1. - С.49-52. - Бібліогр. : с. 51-52en_US
dc.identifier.issn1562-725Х-
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/580-
dc.description.abstractПроведене вивчення антимікробної активності сухого екстракту 1:5 спиртового та сухого екстракту 1:10 водного з трави брокколі сорту "Тонус". Встановлено, що відповідні розчини сухих екстрактів брокколі характеризуються широким спектром бактеріостатичних та бактерицидних властивостей. Досліджувані екстракти мають виражені антимікробні властивості у відношенні грампозитивних, грамнегативних мікроорганізмів та C. аlbicans. При цьому сухий екстракт 1:10 водний відрізняється більш вираженою антимікробною активністю у відношенні регламентованих ДФУ І референтних штамів. За даними мікробіологічних досліджень сухий екстракт 1:10 водний доцільний для перорального застосування при терапії кишкових інфекцій та дисбактеріозів, а також для технологічного відтворення відповідних лікарських форм зовнішнього призначення при лікуванні трофічних виразок.en_US
dc.description.abstractThe study of the antimicrobial activity of a dry alcoholic extract 1:5 and a dry aqueous extract 1:10 of broccoli grass (Tonus species) has been conducted. The corresponding solutions of broccoli dry extracts have been proven to be characterized by a wide spectrum of the bactreiostatic and bactericidal properties. The extracts studied possess the expressed antimicrobial properties as to gram-positive, gram-negative microorganisms and C. albicans. However, the dry aqueous extract 1:10 differs by more expressed antimicrobial activity as to the referent strains regulated by the Ukrainian State Pharmacopoeia. According to the data of the microbiological research the dry aqueous extract 1:10 is more expedient for oral application in the therapy of the intestinal infections and dysbacteriosis, as well as for the technological creation of the corresponding medicinal forms for external use while treating trophic ulcers.en_US
dc.language.isouken_US
dc.subjectкапуста брокколіen_US
dc.subjectсухий екстрактen_US
dc.subjectантимікробна активністьen_US
dc.subjectдисбактеріозen_US
dc.subjectкишкові інфекціїen_US
dc.subjectвиразка шлунка та дванадцятипалої кишкиen_US
dc.subjectbroccoli extractsen_US
dc.subjectdry extracten_US
dc.subjectantimicrobial activityen_US
dc.subjectintestinal infectionsen_US
dc.subjectdysbiosisen_US
dc.subjectgastric and duodenalen_US
dc.titleАнтимікробний потенціал екстрактів капусти брокколіen_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009
Наукові публікації кафедри мікробіології, вірусології та імунології
Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
49-52.pdf130,16 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.