Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/687
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorЗапорожська, С. М.-
dc.contributor.authorСтрілець, О. П.-
dc.contributor.authorГрубник, І. М.-
dc.contributor.authorZaporozhska, S. M.-
dc.contributor.authorStrilets, O. P.-
dc.contributor.authorGrubnik, I. M.-
dc.date.accessioned2011-11-25T13:43:01Z-
dc.date.available2011-11-25T13:43:01Z-
dc.date.issued2009-
dc.identifier.citationЗапорожська, С. М. Мікробіологічні дослідження з вибору консерванту і його концентрації при створенні перорального вітамінного гелю для дітей / С. М. Запорожська, О. П. Стрілець, І. М. Грубник // Клінічна фармація. - 2009. - № 3. - С. 58-61. - Бібліогр. : с. 60-61.en_US
dc.identifier.issn1562-725Х-
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/687-
dc.description.abstractНа підставі проведених порівняльних мікробіологічних досліджень з вибору консерванту серед тих, які використовуються у приготуванні лікарських форм, а саме: кислоти сорбінової, ефіри п-оксибензойної кислоти (ніпагін, ніпазол), кислоти бензойної та ін, було вивчено антимікробну ефективність даних консервантів у концентрації 0,1%. Усі використані у гелі консерванти володіють антимікробною активністю: через 14 діб дослідження зменшення вихідного мікробного навантаження для бактерій складало не менше 3, а для грибів — не менше 1; через 28 діб після обсіменіння у деяких зразках спостерігалося збільшення колонієутворюючих одиниць тест-мікроорганізмів, які використовуються. Результати експерименту свідчать про ефективну антимікробну активність консерванту кислоти сорбінової на протязі всього терміну дослідження. На підставі результатів дослідження обгрунтовано вибір консерванту — кислоти сорбінової у концентрації 0,1% у складі перорального вітамінного гелю для дітей як найбільш ефективногоen_US
dc.description.abstractThe microbiological efficiency of the preservatives has been studied in the concentration of 0.1% on the basis of the comparative microbiological research in choosing a preservative among those that are used for preparing medicinal forms, namely: sorbic acid, esters of p-oxybenzoic acid (nipagin, nipazol), benzoic acid, etc. All preservatives used in the gel possess the antimicrobial activity: in 14 days of the research Lg of the initial microbial load decrease for bacteria was not less than 3, and for fungi it was not less than 1; in 28 days after semination the increase of colony-forming units of test-microorganisms used was observed. The experimental results testify the effective antimicrobial activity of the sorbic acid preservative during the whole experiment. On the basis of the research results obtained the choice of the preservative is grounded, the most effective being sorbic acid in the concentration of 0.1% in the composition of a peroral vitamin gel for children.en_US
dc.language.isouken_US
dc.subjectконсервантen_US
dc.subjectвітамінний гель для дітейen_US
dc.subjectpreservativeen_US
dc.subjectvitamin gel for childrenen_US
dc.titleМікробіологічні дослідження з вибору консерванту і його концентрації при створенні перорального вітамінного гелю для дітейen_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
58-61.pdf120,47 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.