Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/791
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorПопович, В. П.-
dc.contributor.authorPopovich, V. P.-
dc.date.accessioned2011-12-20T08:55:04Z-
dc.date.available2011-12-20T08:55:04Z-
dc.date.issued2010-
dc.identifier.citationПопович, В. П. Фармакогностичне вивчення представників роду Cerasus : автореф. дис. ... канд. фармац. наук : 15.00.02 / В. П. Попович. - Х., 2010. - 20 с. - Бібліогр. : с. 16-18.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/791-
dc.description.abstractПроведено комплексне фармакогностичне вивчення рослин роду Cerasus. Досліджено якісний склад та визначено кількісний вміст основних груп біологічно активних речовин в сировині. Виділено в індивідуальному стані із плодоніжок, пагонів, листя вишні звичайної та черешні 22 сполуки : 1 речовину- похідну бензойної кислоти, 4 похідних гідроксикоричних кислот, 2 похідних кумарину, 2 терпеноїди, 7 флавоноїдних сполук, 3 антоціани, 1 стерин, 2 хлорофіли. Всановлено наявність та кількісний вміст в усіх видах сировини 17 амінокислот, 19 макро- і мікроелементів, 12 жирних кислот.en_US
dc.description.abstractComprehensive pharmacognostic study of Cerasus genus plants was carried out. The qualitative composition and quantitative content ware studied in raw material. The 22 individual substances from fruitstems, sticks,leaves of sour cherry and sweet cherry : 1 derivative of benzoic acid, 4 derivatives of cinnamic acid, 2 coumarine derivatives, 2 terpenoids, 7 flavonoides, 3 anthocyanes, 1 sterol, 2 chlorophylls have been isolated. The qualitative composition and quantitative content of 17 aminoacids, 19 macro- and microelements, 12 fatty acids have been determined.en_US
dc.language.isouken_US
dc.subjectвишняen_US
dc.subjectчерешняen_US
dc.subjectфармакогностичне вивченняen_US
dc.subjectлікарські рослиниen_US
dc.subjectфенольні сполукиen_US
dc.subjectгідроксикоричні кислотиen_US
dc.subjectфлавоноїдиen_US
dc.subjectамінокислотиen_US
dc.subjectжирні кислотиen_US
dc.subjectsour cherryen_US
dc.subjectsweet cherryen_US
dc.subjectpharmacognostic studyen_US
dc.subjectmedicinal plantsen_US
dc.subjectphenolic compoundsen_US
dc.subjecthydroxycinnamic acidsen_US
dc.subjectflavonoidesen_US
dc.subjectamino acidsen_US
dc.subjectfatty acidsen_US
dc.titleФармакогностичне вивчення представників роду Cerasusen_US
dc.typeOtheren_US
Располагается в коллекциях:15.00.02.Фармацевтична хімія та фармакогнозія

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
2010popovi4.djvu524,59 kBDJVUПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.