Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/8160
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorМазурець, С. І.-
dc.contributor.authorКовальов, С. В.-
dc.contributor.authorРудник, А. М.-
dc.date.accessioned2015-12-24T14:24:14Z-
dc.date.available2015-12-24T14:24:14Z-
dc.date.issued2012-
dc.identifier.citationМазурець, С. І. Фітохімічне вивчення ліпофільної фракції з листя хмелю звичайного / С. І. Мазурець, С. В. Ковальов, А. М. Рудник // Запорожский медицинский журнал. - 2012. - № 3. - С. 96-99.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/8160-
dc.description.abstractНаведено результати вивчення ліпофільної фракції з листя хмелю звичайного (Humulus lupulus L.). Визначено кількісний вміст ліпофільної фракції в рослинній сировині, що склав 7%. У результаті хроматографічного аналізу і якісних реакцій встановлено наявність хлорофілів і каротиноїдів, визначено їх кількісний вміст. Вивчено жирнокислотний склад і хімічні числові показники: число омилення, кислотне, ефірне та йодне числа. В результаті мікробіологічного дослідження виявлено широкий спектр антимікробної активності.en_US
dc.description.abstractПредставлены результаты изучения липофильной фракции из листьев хмеля обыкновенного (Humulus lupulus L.). Определено количественное содержание липофильной фракции в растительном сырье, которое составило 7%. В результате проведеного хрома- тографического анализа и качественных реакций установлено наличие хлорофиллов и каротиноидов, определено их количественное содержание. Изучен жирнокислотный состав и химические числовые показатели: число омыления, кислотное, эфирное и йодное числа. В результате микробиологического исследования определен широкий спектр антимикробной активности.en_US
dc.description.abstractThe work presents results of study lipophilic composition from Hop usual leaves (Humulus lupulus L.). We have defi ned the content of lipophilic fraction in the raw material, which made 7 %. The availability of chlorophylls and carotenoids by means of quality reactions and TLC chromatography has been established, the quantitative contens of them has been found. We have established free fatty acids and chemical numbers: saponifi cation number, acid, ester and iodine numbers. As a result of microbiological investigation we found out that lipophilic fraction from Hop usual leaves possesses a broad spectrum of antimicrobial activities.en_US
dc.language.isouken_US
dc.subjectліпофільна фракціяen_US
dc.subjectхміль звичайнийen_US
dc.subjectжирні кислотиen_US
dc.subjectхлорофілиen_US
dc.subjectкаротиноїдиen_US
dc.subjectантимікробна активністьen_US
dc.subjectлипофильная фракцияen_US
dc.subjectхмель обыкновенныйen_US
dc.subjectжирные кислотыen_US
dc.subjectхлорофиллыen_US
dc.subjectкаротиноидыen_US
dc.subjectантимикробная активностьen_US
dc.subjectlipophilic fractionen_US
dc.subjectHumulus lupulus L.en_US
dc.subjectfatty acidsen_US
dc.subjectchlorophyllsen_US
dc.subjectcarotenoidsen_US
dc.subjectantimicrobial activityen_US
dc.titleФітохімічне вивчення ліпофільної фракції з листя хмелю звичайногоen_US
dc.title.alternativeФитохимическое изучения липофильной фракции из листьев хмеляen_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Zmzh_2012_3_31 ковалев с.в..pdf374,72 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.