Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/879
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Ковальов, С. В. | - |
dc.contributor.author | Ковальов, В. М. | - |
dc.contributor.author | Безугла, О. М. | - |
dc.contributor.author | Kovalyov, S. V. | - |
dc.contributor.author | Kovalyov, V. M. | - |
dc.contributor.author | Bezuygla, O. M. | - |
dc.date.accessioned | 2012-01-20T16:37:04Z | - |
dc.date.available | 2012-01-20T16:37:04Z | - |
dc.date.issued | 2011 | - |
dc.identifier.citation | Ковальов, С. В. Амінокислотний та мінеральний склад деяких видів Phaseolus L. / С. В. Ковальов, В. М. Ковальов, О. М. Безугла // Вісник фармації. - 2011. - № 2. - С. 41-44. | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/879 | - |
dc.description.abstract | Наведені результати вивчення амінокислотного та елементного складу досліджених зразків трави квасолі. Вивчено якісний склад та кількісний вміст амінокислот. Ідентифіковано 16 амінокислот, 7 з яких належать до незамінних. Домінуючими є глутамінова та аспарагінова кислоти, фенілаланін, валін, метіонін, аланін, гліцин, лейцин. Встановлена також наявність 19 макро- та мікроелементів у сировині, відмічений високий вміст кальцію, калію, магнію та кремнію. | en_US |
dc.description.abstract | The aminoacid and element content has been studied in 5 species of bean grass. The qualitative and quantitative compositions of aminoacids have been studied. 16 aminoacids have been identified; 7 of them are essential ones. Glutamic and aspartic acids, phenylalanine, valine, methionine, alanine, glycine, leucine pre¬vail. 19 macro- and microelements have been found in the raw material. The high content of calcium, potassium, magnesium and silicon has been determined. | en_US |
dc.description.abstract | Приведены результаты изучения аминокислотного и элементного состава исследуемых образцов травы фасоли. Изучен качественный и количественный аминокислотный состав. Идентифицировано 16 аминокислот, 7 из которых являются незаменимыми. Доминирующие — глутаминовая и аспарагиновая кислоты, фенилаланин, валин, метионин, аланины, глицин, лейцин. Установлено наличие 19 макро-и микроэлементов в сырье, отмечено высокое содержание кальция, калия, магния и кремния. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | НФаУ | en_US |
dc.subject | квасоля | en_US |
dc.subject | амінокислоти | en_US |
dc.subject | мінерали | en_US |
dc.subject | Phaseolus L. | en_US |
dc.subject | amino acids | en_US |
dc.subject | minerals | en_US |
dc.subject | фасоль | en_US |
dc.subject | аминокислоты | en_US |
dc.subject | минералы | en_US |
dc.title | Амінокислотний та мінеральний склад деяких видів Phaseolus L. | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Располагается в коллекциях: | Вісник фармації. Архів статей 2010-2024 Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
41-44.pdf | 99,04 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.