Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9597
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorГур’єва, І. Г.-
dc.contributor.authorГурьева, И. Г.-
dc.contributor.authorHurieva, I. G.-
dc.date.accessioned2016-06-13T09:43:54Z-
dc.date.available2016-06-13T09:43:54Z-
dc.date.issued2015-
dc.identifier.citationГур’єва, І. Г. Параметри стандартизації листя тифону / І. Г. Гур’єва // Збірник наукових праць співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. - 2015. - Вип. 24(5). - С. 93-97.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/9597-
dc.description.abstractВведение. Определение параметров стандартизации растительного сырья является залогом получения качественных фитосредств на ее основе. Поскольку тифон является перспективным растением с анаболическим действием, актуаль- ным было провести стандартизацию его сырья. Цель. Определение основных параметров стандартизации листа тифона для его последующего использования в составе кормовых и пищевых добавок. Материалы и методы. Описание растительного сырья проводили органо- лептически и микроскопически, идентификацию – с помощью качес твен ных реакций и ТСХ, количественное определение основных групп БАВ – грави- метрически и спектрофотометрически. Результаты. Стандартизовать лист тифона предлагается по макро- и микрос- копическим признакам, числовым показателям, идентификацию и количественное определение проводить по полисахаридам и стероидным соединениям. Выводы. Установленные параметры стандартизации включены в соответс твую- щие разделы МКК на «Тифона лист», что будет использовано при разработке фито средств на его основе.en_US
dc.description.abstractIntroduction. Determination of standardization parameters for a plant material is a key to the high-quality phytoremedies development. Given that typhon is a prospective plant with anabolic activity, standardization of the plant material was of great importance. Aim. Determination of the main standardization parameters of typhon leaves for further usage as a component of forage and food supplements. Materials and methods. There was performed organoleptical and microscopical description of the plant material, the identification was conducted by quality reactions and TLC, quantitative determination of the main groups of biologically active compounds – by means of gravimetry and spectrophotometry. Results. It was offered to carry out the standardization according to macro- and microscopical features, technological indices; identification and quantitative analysis are to be conducted by polysaccharides and steroidal compounds. Conclusion. The established standardization parameters are included into the corresponding chapters for typhon leaves quality control methods to be used in phytoremedies development.en_US
dc.description.abstractВступ. Встановлення параметрів стандартизації рослинної сировини є запорукою одержання якісних фітозасобів на її основі. Оскільки тифон є перспективною рослиною з анаболічною дією, актуальним було провести стандартизацію його сировини. Мета. Визначення основних параметрів стандартизації листя тифону для його подальшого використання у складі кормових та харчових добавок. Матеріали та методи. Опис рослинної сировини проводили органолептично та мікроскопічно, ідентифікацію – за якісними реакціями та методом ТШХ, кількісне визначення основних груп БАР – гравіметрично та спектрофотометрично. Результати. Стандартизувати листя тифонупропонується замакро- та мікрос- копічними ознаками, числовими показниками,ідентифікацію та кількісне визна- чення проводити за полісахаридами та стероїдними сполуками. Висновки. Визначені параметри стандартизації включено до відповідних розділів МКЯ на «Тифону листя», що буде використано при розробці фітозасобів на його основі.en_US
dc.language.isouken_US
dc.subjectстандартизацияen_US
dc.subjectлистen_US
dc.subjectидентификацияen_US
dc.subjectколичественное опре делениеen_US
dc.subjectсемейство капустныеen_US
dc.subjectstandardizationen_US
dc.subjectleafen_US
dc.subjectidentificationen_US
dc.subjectquantitative determinationen_US
dc.subjectthe cabbage familyen_US
dc.subjectстандартизаціяen_US
dc.subjectлистяen_US
dc.subjectідентифікаціяen_US
dc.subjectкількісне визначенняen_US
dc.subjectродина капустяніen_US
dc.titleПараметри стандартизації листя тифонуen_US
dc.title.alternativeПараметры стандартизации листа тифонаen_US
dc.title.alternativeTyphon leaves standardization parametersen_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Znpsnmapo_2015_24(5)__19.pdf340,11 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.