Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/11030
Название: Дослідження компонентів летких фракцій рослинної сировини cалату посівного сорту «Лолло Россо»
Авторы: Гуцол, В. В.
Журавель, І. О.
Гур'єва, І. Г.
Gutsol, V. V.
Журавель, И. А.
Zhuravel, I. O.
Ключевые слова: салат посівний;Asteraceae;летка фракція;ідентифікація;кількісне визначення;газова хроматографія;lettuce;Asteraceae;volatile fraction;identification;qualitative determination;gas chromatography
Дата публикации: 2016
Библиографическое описание: Гуцол, В. В. Дослідження компонентів летких фракцій рослинної сировини cалату посівного сорту «Лолло Россо» / В. В. Гуцол, І. О. Журавель, І. Г. Гур'єва // ScienceRise: Pharmaceutical Science. - 2016. - № 3(3). - С. 28-31.
Краткий осмотр (реферат): Рослини є важливим джерелом одержання біологічно активних речовин, які проявляють різноманітну фар- макологічну активність. Увагу привертають не лише рослини, які традиційно використовуються з лікуваль- но-профілактичною метою, а й харчові культури, що входять до щоденного раціону кожної людини. До та- ких рослин належить салат посівний, що вирощується в усьому світі як листова овочева культура. Мета. Метою нашої роботи було дослідження якісного складу та кількісного вмісту компонентів лет- ких фракцій, одержаних з листя, коренів та насіння салату посівного сорту «Лолло Россо». Метод. Встановлення якісного складу та кількісного вмісту компонентів летких фракцій салату посів- ного сорту «Лолло Россо» проводили методом газової хроматографії. Результати. В результаті проведеного дослідження в леткій фракції листя салату посівного ідентифі- ковано та визначено вміст 31 сполуки, коренів - 27, насіння - 24. В усіх видах рослинної сировини салату домінуючою речовиною був сквален. Висновки. Одержані результати будуть використані при розробці методик контролю якості на рос- линну сировину салату посівного.
Herbs are important source of biologically active compounds having different types ofpharmacological activity. The attention is drawn both to herbs, traditionally used for prevention and treatment of different disorders, and to edible plants included in the every person's daily diet. Lettuce, grown worldwide as leafy vegetables, is among them. Aim. The aim of our work was quantitative and qualitative determination of the volatile fractions components, obtained from leaves, roots and seeds of «Lollo rosso» lettuce species. Methods. Gas chromatography was used for quantitative and qualitative determination of the volatile fractions components of «Lollo rosso» lettuce species. Results. In result of research, in the volatile fraction of lettuce 31 compounds were identified and determined in leaves, 27 compounds were determined in roots, and 24 compounds were determined in seeds. Squalene was dominating substance in all types of the herbal material. Conclusion. Obtained results can be used for development of the Quality control methods for lettuce herbal material.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/11030
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
1.pdf209,55 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.