Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/12962
Название: Оцінка призначень лікарських засобів дітям з хронічним гастродуоденітом в умовах стаціонару
Авторы: Герасимова, О. О.
Герасимова, О. А.
Gerasymova, O. O.
Морус, Т. В.
Mоrus, T. V.
Ключевые слова: хронічний гастродуоденіт;пацієнти дитячого віку;клініко-економічний аналіз;VEN-аналіз;частотний аналіз
Дата публикации: 2017
Библиографическое описание: Герасимова, О. О. Оцінка призначень лікарських засобів дітям з хронічним гастродуоденітом в умовах стаціонару / О. О. Герасимова, Т. В. Морус // Фармакоекономіка в Україні: стан та перспективи розвитку : матеріали V наук.-практ. конф., м. Харків, 23 берез. 2017 р. - Х., 2017. - С. 39-46.
Краткий осмотр (реферат): Проведена оцінка призначень лікарських засобів дітям з хронічним гастродуоденітом в одному з закладів охорони здоров'я м. Харкова. Проаналізовано 90 історій хвороби пацієнтів віком від 7 до 18 років. Тривалість дослідження 6 місяців 2015 року. З використанням «формального» VEN-аналізу визначено, що більшість призначених лікарських засобів рекомендована клінічними протоколами для фармакотерапії основного (хронічний гастродуоденіт) та супутніх захворювань, що були зареєстровані у досліджуваних пацієнтів, та наявна в Державному формулярі лікарських засобів України (ДФЛЗУ) (відповідно, 87,10 % та 67,50 %). На грунті результатів частотного аналізу встановлено, що на наявні в клінічних протоколах лікарські засоби прийшлась більшість (89,78 %) всіх призначень, але вибір певних торгових найменувань препаратів лікарями даного закладу охорони здоров’я не завжди здійснювався відповідно до ДФЛЗУ: на неформулярні препарати прийшлось майже 1/3 всіх призначень. Таким чином, основні напрямки фармакотерапії пацієнтів дитячого віку з хронічним гастродуоденітом в даному закладі охорони здоров'я відповідають чинним на момент дослідження клінічним протоколам надання медичної допомоги дітям з хронічним гастродуоденітом та супутніми захворюваннями, але значна кількість призначень (35,77 %) пов'язана з другорядними лікарськими засобами, відсутніми в ДФУ, що є нераціональним і потребує корекції.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/12962
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій кафедри ФММ
Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
39-46.pdf309,15 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.