Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/12966
Название: Результати АВС/частотного аналізу фармакотерапії хворих з неспецифічним виразковим колітом
Авторы: Ткачова, О. В.
Ткачова, О. В.
Tkachova, O. V.
Паршутіна, К. О.
Паршутина, К. О.
Parshutina, K. O.
Ключевые слова: неспецифічний виразковий коліт;фармакотерапія;клініко-еконономічний аналіз
Дата публикации: 2017
Библиографическое описание: Ткачова, О. В. Результати АВС/частотного аналізу фармакотерапії хворих з неспецифічним виразковим колітом / О. В. Ткачова, К. О. Паршутіна // Фармакоекономіка в Україні: стан та перспективи розвитку : матеріали V наук.-практ. конф., м. Харків, 23 берез. 2017 р. - Х., 2017. - С. 116-128.
Краткий осмотр (реферат): Неспецифічний виразковий коліт (НВК) є доволі поширеним захворюванням. Частота НВК в середньому складає 1 випадок на 1000 жителів. Різні чинники сприяють розвитку та клінічним проявам цього захворювання, а етіологія захворювання є мультифакторною і недостатньо вивченою. Для оцінки якості фармакотерапії пацієнтів з НВК проведений ретроспективний клініко-економічний аналіз (КЕА), що дозволив виявити лікарські засоби, на які були витрачені основні кошти пацієнтів, та проаналізувати раціональність лікарських призначень відповідно до клінічного протоколу надання медичної допомоги (КПНМД) хворим з НВК (2005 р.). КЕА проведено за даними історій хвороб пацієнтів з НВК, які проходили лікування у гастроентерологічному відділенні Обласної клінічної лікарні м. Івано-Франківська протягом січня-червня 2015 р. Встановлено, що медикаментозне лікування за призначеними фармакотерапевтичними групами та МНН препаратів серед лідерів за витратами та за частотою призначень відповідало основним напрямкам лікування, зазначеним в КПНМД хворим з НВК, що підтверджують раціональність лікарських призначень та витрачених коштів на лікування.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/12966
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій кафедри ФММ
Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
116-128.pdf426,96 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.