Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/17881
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorTovchiga, O. V.-
dc.contributor.authorEvlash, V. V.-
dc.contributor.authorShtrygol', S. Yu.-
dc.contributor.authorKoyro, O. O.-
dc.contributor.authorStepanova, S. I.-
dc.contributor.authorGorban’, V. G.-
dc.contributor.authorYudkevich, T. K.-
dc.contributor.authorТовчига, О. В.-
dc.contributor.authorЕвлаш, В. В.-
dc.contributor.authorШтриголь, С. Ю.-
dc.contributor.authorШтрыголь, С. Ю.-
dc.contributor.authorКойро, О. О.-
dc.contributor.authorСтепанова, С. И.-
dc.contributor.authorСтепанова, С. І.-
dc.contributor.authorГорбань, В. Г.-
dc.contributor.authorЮдкевич, Т. К.-
dc.date.accessioned2019-02-07T10:18:11Z-
dc.date.available2019-02-07T10:18:11Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationThe possibilities of goutweed (Aegopodium podagraria L.) use in the composition of the functional foods for the prophylaxis of uric acid metabolism disorders / O. V. Tovchiga, V. V. Evlash, S. Yu. Shtrygol’, O. O.Koyro, S. I. Stepanova, V. G. Gorban’, T. K. Yudkevich // New technologies in food production: raw materials, additives, quality : collective the monograph. – Beau Bassin : LAP LAMBERT Academic Publishing, 2018. – P. 194–211.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/17881-
dc.description.abstractAbstract: The data concerning the chemical composition of the promising herbal raw material – goutweed (Aegopodium podagraria L., Apiaceae) aerial part are summarized. Biological activity of the preparations obtained from this raw material is elucidated with the special emphasis on the possibilities of uric acid metabolism regulation. The disorders of the latter, mostly hyperuricemia, are not limited to the risk of gout and are involved into the development of hypertension, insulin resistance, metabolic syndrome and other states. The ways for hyperuricemia correction need further improvement and the use of the substances of herbal origin including the functional products seems to be promising. In this context the possibilities of the development of snack bars containing goutweed aerial part powder are discussed.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectgoutweeduk_UA
dc.subjectherbal raw materialuk_UA
dc.subjectAegopodium podagraria L.uk_UA
dc.subjecturic acid metabolismuk_UA
dc.subjectfunctional foodsuk_UA
dc.subjectsnack barsuk_UA
dc.titleThe possibilities of goutweed (Aegopodium podagraria L.) use in the composition of the functional foods for the prophylaxis of uric acid metabolism disordersuk_UA
dc.typeBook chapteruk_UA
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармакологiї та клінічної фармації



Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.

Інструменти адміністратора