Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18238
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorSydora, N. V.-
dc.contributor.authorКоvalyova, А. М.-
dc.contributor.authorDanylova, І. А.-
dc.contributor.authorСидора, Н. В.-
dc.contributor.authorКовальова, А. М.-
dc.contributor.authorДанилова, І. А.-
dc.contributor.authorСидора, Н. В.-
dc.contributor.authorКовалева, А. М.-
dc.contributor.authorДанилова, И. А.-
dc.date.accessioned2019-03-01T14:35:47Z-
dc.date.available2019-03-01T14:35:47Z-
dc.date.issued2018-
dc.identifier.citationSydora, N. V. Determination of the quantitative content of procyanidins in hawthorn fruits / N. V. Sydora, А. М. Коvalyova, І. А. Danylova // Журнал органічної та фармацевтичної хімії. - 2018. - № 4. - С. 48-51. doi : 10.24959/ophcj.18.955uk_UA
dc.identifier.otherhttps://doi.org/10.24959/ophcj.18.955-
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18238-
dc.description.abstractAim. To determine the quantitative content of procyanidins in hawthorn fruits. Results and discussion. It was found that the quantitative content of procianidins in Crataegus succulentha Sarg. fruits was 1.45 % ± 0.02; C. prunifolia Sarg. – 1.24 % ± 0.05; C. pseudokyrtostila Klok. – 1.15 % ± 0.03; C. leiomonogyna Klok. – 1.28 % ± 0.04; C. arnoldii Sarg. – 1.38 %± 0.02; C. submollis Sarg. – 1.37 % ± 0.03; C. mollis Sarg. 1.48 % ± 0.01. Ехperimental part. The content of procyanidins was determined by the spectrophotometric method calculated with the reference to cyanidin chloride. The optical density of the test solution was measured at a wavelength of 545 nm. The study was performed on a Thermo Fisher Scientific model EVOVUTION 60S spectrophotometer. Conclusions. Procyanidins of fruits of 7 nonofficinal species of the genus Crataegus L. have been studied. It has been determined that all samples under research meet the requirements of the SPhU and EuPh by the indicator “Assay for procyanidins”, which should be at least 1 %.uk_UA
dc.description.abstractМета. Встановлення кількісного вмісту проціанідинів плодів глоду. Результати та їх обговорення. Встановлено, що кількісний вміст проціанідинів у плодах Crataegus succulentha Sarg. склав 1,45 % ± 0,02; C. prunifolia Sarg. – 1,24 % ± 0,05; C. pseudokyrtostila Klok. – 1,15 % ± 0,03; C. leiomonogyna Klok. – 1,28 % ± 0,04; C. arnoldii Sarg. – 1,38 % ± 0,02; C. submollis Sarg. – 1,37 % ± 0,03; C. mollis Sarg. 1,48 % ± 0,01. Експериментальна частина. Вміст проціанідинів у сировині визначали спектрофотометричним мето- дом у перерахунку на ціанідину хлорид. Оптичну густину випробовуваного розчину вимірювали при довжині хвилі 545 нм. Дослідження проводили на спектрофотометрі Thermo Fisher Scientific model EVOVUTION 60S. Висновки. Досліджені проціанідини плодів 7 неофіційних видів роду Crataegus L. Встановлено, що усі досліджені зразки відповідають вимогам ДФУ та EuPh за показником «Кількісне визначення проціані- динів», який повинен бути не менше 1 %.uk_UA
dc.description.abstractЦель. Установление количественного содержания процианидинов плодов боярышника. Результаты и их обсуждение. Установлено, что количественное содержание процианидинов в плодах Crataegus succulentha Sarg. составило 1,45 % ± 0,02; C. prunifolia Sarg. – 1,24 % ± 0,05; C. pseudokyrtostila Klok. – 1,15 % ± 0,03; C. leiomonogyna Klok. – 1,28 % ± 0,04; C. arnoldii Sarg. – 1,38 %± 0,02; C. submollis Sarg. – 1,37 % ± 0,03; C. mollis Sarg. 1,48 % ± 0,01. Экспериментальная часть. Содержание процианидинов в сырье определяли спектрофотометрическим методом в пересчете на цианидина хлорид. Оптическую плотность измеряли при длине волны 545 нм. Исследования проводили на спектрофотометре Thermo Fisher Scientific model EVOVUTION 60S. Выводы. Исследованы процианидины плодов 7 неофицинальных видов рода Crataegus L. Установлено, что все исследованные образцы отвечают требованиям ГФУ и EuPh по показателю «Количественное определение процианидинов», который должен быть не меньше 1 %.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjecthawthornuk_UA
dc.subjectprocyanidinsuk_UA
dc.subjectfruitsuk_UA
dc.subjectглідuk_UA
dc.subjectплодиuk_UA
dc.subjectпроціанідиниuk_UA
dc.subjectбоярышникuk_UA
dc.subjectпроцианидиныuk_UA
dc.subjectплодыuk_UA
dc.titleDetermination of the quantitative content of procyanidins in hawthorn fruitsuk_UA
dc.title.alternativeВизначення кількісного вмісту проціанідинів плодів глодуuk_UA
dc.title.alternativeОпределение количественного содержания процианидинов плодов боярышникаuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Располагается в коллекциях:Вісник фармації. Архів статей 2010-2024
Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
151288-327024-1-PB.pdf474,74 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.