Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18800
Название: Вибір допоміжних речовин в технології лікарського засобу отрути бджолиної
Другие названия: Выбор вспомогательных веществ в технологии лекарственного средства яда пчелиного
Авторы: Тихонов, О. І.
Ярних, Т. Г.
Шпичак, О. С.
Скрипник-Тихонов, Р. І.
Tikhonov, O. I.
Тихонов, А. И.
Ярных, Т. Г.
Yarnych, T. G.
Shpychak, О. S.
Шпычак, О. С.
Скрыпник-Тихонов, Р. И.
Skrypnik-Tikhonov, R. I.
Ключевые слова: маніт;ліофільний препарат;отрута бджолина;манит;лиофильно препарат;яд пчелиный;mannit;lyophilic drug;bee poison
Дата публикации: 2018
Библиографическое описание: Вибір допоміжних речовин в технології лікарського засобу отрути бджолиної / О. І. Тихонов, Т. Г. Ярних, О. С. Шпичак, Р. І. Скрипник-Тихонов // Медична наука та практика : актуальні питання взаємодії : зб. тез наукових робіт учасників міжнар. наук.-практ. конф., м. Київ, 31 серп.–1 верес. 2018 р. – Київ : «Київський медичний науковий центр», 2018. – C. 90-95.
Краткий осмотр (реферат): В сучасних умовах фармацевтичного виробництва лікарську форму прийнято розглядати як певну систему, що складається з лікарських та допоміжних речовин. Номенклатуру допоміжних речовин, що входять до складу ліофільних препаратів складають розчинники, наповнювачі, стабілізатори, консерванти, солюбілізатори, кріопротектори та ін. Ці речовини забезпечують збереження належного терапевтичного ефекту і стабільність показників якості розроблюваного лікарського засобу.
В современных условиях фармацевтического производства лекарственную форму принято рассматривать как некую систему, состоящую из лекарственных и вспомогательных веществ. Номенклатуру вспомогательных веществ, входящих в состав лиофильных препаратов составляют растворители, наполнители, стабилизаторы, консерванты, солюбилизаторы, криопротектора и др. Эти вещества обеспечивают сохранение надлежащего терапевтического эффекта и стабильность показателей качества разрабатываемого лекарственного средства.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/18800
Спонсорская поддержка: В сучасних умовах фармацевтичного виробництва лікарську форму прийнято розглядати як певну систему, що складається з лікарських та допоміжних речовин. Номенклатуру допоміжних речовин, що входять до складу ліофільних препаратів складають розчинники, наповнювачі, стабілізатори, консерванти, солюбілізатори, кріопротектори та ін. Ці речовини забезпечують збереження належного терапевтичного ефекту і стабільність показників якості розроблюваного лікарського засобу. Вміст отрути бджолиної (ОБ) у лікарській формі є невеликим і складає близько 1 мг/мл. Тому для отримання ліофілізату при приготуванні ін’єкційного розчину нами було запропоновано застосовувати в експерименті різні формоутворюючі наповнювачі. З цією метою як наповнювачі найчастіше використовують високомолекулярні сполуки, зокрема: полівінілпіролідон; полісахариди (камеді, пектини); дисахариди (сахароза, лактоза); багатоатомні спирти: маніт, сорбіт. Для отримання ліофільного препарату на основі ОБ як наповнювач нами був використаний багатоатомний спирт маніт у концентрації – 2 %, який збільшує масу ліофілізату, її компактність, впливає на швидкість проведення процесу сушіння, а також на значення кінцевого показника вологості.
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри АТЛ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Стаття_КМНЦ_-_31.08-01.09.2018.pdf789,14 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.