Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/19206
Название: Доклінічне дослідження бурштинової кислоти на моделі плацентарної дисфункції у щурів
Авторы: Кудіна, О. В.
Асадуллаєва, Н. Я.
Kudina, O. V.
Кудина, О. В.
Асадуллаева, Н. Я.
Asadullaeva, N. Ya.
Ключевые слова: бурштинова кислота;плацентарна дисфункція
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Кудіна, О. В. Доклінічне дослідження бурштинової кислоти на моделі плацентарної дисфункції у щурів / О. В. Кудіна, Н. Я. Асадуллаєва // Іновації в медицині : тези доп. 88-ї наук.-практ. конф. студентів та молодих вчених із міжнар. участю, м. Івано-Франківськ, 28-30 берез. 2019 р. – Івано-Франківськ, 2019. – С. 94-95.
Краткий осмотр (реферат): Метою дослідження стало вивчення впливу бурштинової кислоти на показники процесів перекісного окислення ліпідів у сироватці крові, тка-нинах печінки, матки та плаценти на моделі гострої плацентарної недоста-тності, викликаної тетрахлорметаном. Дослідження проводили на білих нелінійних щурах масою 200-220 г. Масляний розчин тетрахлорметану вводили внутрішньошлунково з 11-го по 14-й день гестації. Для дослі-дження впливу препаратів на стан показників перекисного окислення ліпі-дів на 20-й день гестації досліджували вміст ТБК-активних продуктів та відновленого глутатіону у сироватці крові, печінці, матці та плаценті щу-рів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/19206
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій кафедри фармакологiї та фармакотерапії



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

Инструменты администратора