Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/20993
Название: Порівняльний аналіз НПЗЗ на фармацевтичному ринку та у нормативних документах, що регламентують фармакотерапію
Авторы: Яковлєва, Л. В.
Яковлева, Л. В.
Yakovleva, L. V.
Тітова, А. А.
Титова, А. А.
Titova, A. A.
Ключевые слова: нестероїдні протизапальні засоби;нестероидные противовоспалительные средства;non-steroidal anti-inflammatory drugs;фармацевтичний ринок;фармацевтический рынок;pharmaceutical market;Державний формуляр лікарських засобів України;Государственный формуляр лекарственных средств Украины;State form of medicines of Ukraine;Національний перелік основних ЛЗ;Национальный перечень основных ЛС;National list of major drugs;Британський формуляр ЛЗ та NICE guideline DRAFT.;Британский форму ЛС и NICE guideline DRAFT.;British LZ form and NICE guideline DRAFT.
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Яковлєва, Л. В. Порівняльний аналіз НПЗЗ на фармацевтичному ринку та у нормативних документах, що регламентують фармакотерапію / Л. В. Яковлєва, А. А. Тітова // Актуальні проблеми розвитку галузевої економіки та логістики : матеріали VII наук.-практ. конф. з міжнар. участю, м. Харків, 15 листоп. 2019 р. - Харків : Вид-во НФаУ, 2019. - С. 43-47.
Краткий осмотр (реферат): Нестероїдні протизапальні засоби широко використовуються для лікування хронічних захворювань з запальним процесом та больовим синдромом і при гострих больових станах як симптоматичні засоби. Протягом досліджуваного 2018 року на фармацевтичному ринку були наявні 31 МНН моно- та комбінованих НПЗЗ. В роботі проведено порівняння наявності НПЗЗ в 4-х медико-технологічних документах, що регламентують використання ЛЗ для фармакотерапії, з тими, що є на фармацевтичному ринку України. Серед нормативних документів використані: Державний формуляр лікарських засобів України, Національний перелік основних ЛЗ, Британський формуляр ЛЗ та NICE guideline DRAFT (January 2018). За результатами проведеного аналізу встановлено, що в Нац. перелік основних ЛЗ України входить тільки 2 НПЗЗ, в ДФЛЗУ – 16 ЛЗ з 31 МНН, що представлені на фармацевтичному ринку України у 2018 році. В BNF включено 20 МНН і в NICE guideline DRAFT- 8 МНН. Таким чином, до проаналізованих документів входить 77% МНН, а у 2 вітчизняні документи входить 16 МНН, що складає 51,6% загального переліку МНН НПЗЗ на ринку України.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/20993
Располагается в коллекциях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
43-47.pdf793,7 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.