Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/21048
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorSydora, N. V.-
dc.contributor.authorKоvaleva, A. M.-
dc.contributor.authorIakovenko, V. K.-
dc.contributor.authorIlyina, T. V.-
dc.contributor.authorKrivoruchko, E. V.-
dc.contributor.authorСидора, Н. В.-
dc.contributor.authorКовальова, А. М.-
dc.contributor.authorЯковенко, В. К.-
dc.contributor.authorІлліна, Т. В.-
dc.contributor.authorИльина, Т. В.-
dc.contributor.authorКриворучко, Є. В.-
dc.date.accessioned2020-01-14T20:29:14Z-
dc.date.available2020-01-14T20:29:14Z-
dc.date.issued2016-
dc.identifier.citationPhytochemical research of Crategus submolis Sarg. leaves lipophilic complex and study of its antibacterial activity / N. V. Sydora, A. M. Kovaleva, V. K. Iakovenko, T. V. Ilyina, E. V. Krivoruchko // Der Pharmacia Lettre. - 2016. - Vol. 8, № 21. - P. 19-23.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/21048-
dc.description.abstractBy means of chromatography-mass-spectrometry in lipophilic complex of Crataegus submollis Sarg leaves had been established 16 terpenoids (23.37%), 5 aromatic compounds (2.94%), 10 fatty acids (35.67%), 8 higher alkanes and their derivatives (37.66%). For lipophilic complex was detected antibacterial activity, we are used the test-strains of bacterial cultures: Staphylococcus aureus 25923, Escherichia coli 25922, Pseudomonas aeruginosa 27853, Proteus vulgaris 4636, Bacillus subtilis 6633, Candida albicans 885-663. According the results of experiment was proved that Staphylococcus aureus and Bacillus subtilis are highly sensitive to lipophilic complex, Proteus vulgaris - moderate sensitive.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectCrataegus submollis Sarg.uk_UA
dc.subjectlipophilic complexuk_UA
dc.subjectchromatograph y mass spectrometryuk_UA
dc.subjectantibacterial activityuk_UA
dc.titlePhytochemical research of Crataegus submollis Sarg. leaves lipophilic complex and study of its antibacterial activityuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Crategus.pdf401,83 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.