Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/21390
Название: Оптимізація структури фінансових ресурсів суб’єктів підприємництва
Другие названия: Оптимизация структуры финансовых ресурсов субъектов предпринимательства
Optimization of the financial resources structure of enterprise subjects
Авторы: Гладкова, О. В.
Гладкова, О. В.
Gladkova, O. V.
Свинаренко, Т. І.
Свинаренко, Т. И.
Svinarenko, T. I.
Ключевые слова: суб’єкт підприємництва;субъект предпринимательства;фінансові ресурси;финансовые ресурсы;структура фінансових ресурсів;структура финансовых ресурсов;оптимізація структури фінансових ресурсів;оптимизация структуры финансовых ресурсов
Дата публикации: 2019
Библиографическое описание: Гладкова, О. В. Оптимізація структури фінансових ресурсів суб’єктів підприємництва / О. В. Гладкова, Т. І.Свинаренко // Інтернаука. - 2019. - № 4. – С. 22-30. (Серія "Економічні науки").
Краткий осмотр (реферат): Стаття присвячена питанням формування оптимальної структури фінансових ресурсів на вітчизняних підприємствах. Теоретичні дослідження сучасних точок зору на поняття «фінансові ресурси» суб’єкта підприємництва дозволили сформувати їх визначення як грошові кошти цільового призначення, які формуються в процесі розподілу та перерозподілу доходів суб’єктів підприємництва, призначені для вирішення відповідних задач їх соціально- економічного розвитку та виконання зобов’язань перед трудовим колективом, фінансово- банківською системою та діловими партнерами. В роботі було проаналізовано структуру фінансових ресурсів трьох провідних фармацевтичних компаній України та зроблено висновок, що вона є не однорідною та не завжди оптимальною. Крім того, в роботі було визначено ряд негативних тенденцій, що виникають в процесі управління фінансовими ресурсами на даних підприємствах, та які мають безпосередній вплив на якість ведення бізнесу, зниження його прибутковості, зростання фінансових та інших втрат.З метою забезпечення оптимальної структури фінансових ресурсів вітчизняних суб’єктів підприємництва було запропоновано здійснювати ряд дій, спрямованих на оцінку впливу факторів внутрішнього та зовнішнього середовища на діяльність компаній, встановлення цільових індикаторів відповідно до стратегії їх розвитку, визначення потреби в додаткових фінансових ресурсах та їх залучення з урахуванням цільової структури. Зазначено, що завершується процес управління структурою фінансових ресурсів оптимізацією розподілу та використання фінансових ресурсів, а також розробкою пропозицій щодо оптимізації управління ризиками.
Статья посвящена вопросам формирования оптимальной структуры финансовых ресурсов на отечественных предприятиях. Теоретические исследования современных точек зрения на понятие «финансовые ресурсы» субъекта предпринимательства позволили дать им определение как денежным средствам целевого назначения, которые формируются в процессе распределения и перераспределения доходов субъектов предпринимательства, предназначены для решения соответствующих задач их социально- экономического развития и исполнения обязательств перед трудовым коллективом, финансово- банковской системой и деловыми партнерами. В работе была проанализирована структуру финансовых ресурсов трех ведущих фармацевтических компаний Украины и сделан вывод, что она не однородна и не всегда оптимальна. Кроме того, в работе был определены негативные тенденции, возникающих в процессе управления финансовыми ресурсами на данных предприятиях, и которые имеют непосредственное влияние на качество ведения бизнеса, снижение его доходности, рост финансовых и других потерь.С целью обеспечения последнего было предложено осуществлять ряд действий, направленных на оценку влияния факторов внутренней и внешней среды на деятельность компаний, установление целевых индикаторов в соответствии со стратегией их развития, определение потребности в дополнительных финансовых ресурсах и их привлечении с учетом целевой структуры. Отмечено, что завершается процесс управления структурой финансовых ресурсов оптимизацией распределения и использования финансовых ресурсов, а также разработкой предложений по оптимизации управления рисками.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/21390
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри управління та забезпечення якості

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
22-30.pdf186,3 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.