Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/22550
Название: Вибір консервантів у складі стоматологічного гелю під умовною назвою «Холідент»
Авторы: Маслій, Ю. С.
Рубан, О. А.
Калюжная, О. С.
Хохленкова, Н. В.
Ключевые слова: стоматологічний гель
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Вибір консервантів у складі стоматологічного гелю під умовною назвою «Холідент» / Ю. С. Маслій, О. А. Рубан, О. С. Калюжная, Н. В. Хохленкова // Мікробіологія, вірусологія та імунологія в сучасній клінічній і лабораторній медицині : матеріали дистанційної наук.-практ. конф., м. Харків, 19 берез. 2020 р. – Харків : НФаУ, 2020. – С. 52.
Краткий осмотр (реферат): Захворювання ротової порожнини залишаються найпоширенішими хворобами у всьому світі та є не лише медичною, але і соціальною проблемою. На кафедрі заводської технології ліків НФаУ розробляється стоматологічний гель під умовною назвою «Холідент» на основі карбополу марки Polacril 40P як гелеутворювача. Відомо, що гідрофільні основи забезпечують рівномірний розподіл гелю на слизовій оболонці ротової порожнини та сприяють ефективному прояву терапевтичної дії активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ), однак, водночас, вони схильні до мікробного забруднення. Крім того, лікарський препарат (ЛП), що розробляється, містить у своєму складі АФІ природнього походження, які також є сприятливим середовищем для розмноження мікроорганізмів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/22550
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри ЗТЛ



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.