Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23436
Название: Дослідження впливу препарату «Диклокор» на ультраструктуру хряща щурів з системним стероїдним артрозом
Авторы: Попов, О. С.
Зупанець, І. А.
Шебеко, С. К.
Шаламай, А. С.
Popov, O. S.
Zupanets, I. A.
Зупанец, И. А.
Shebeko, S. K.
Shalamay, А. S.
Ключевые слова: диклокор;диклофенак натрію;кверцетин;ультраструктура хряща;стероїдний артроз
Дата публикации: 2015
Библиографическое описание: Дослідження впливу препарату «Диклокор» на ультраструктуру хряща щурів з системним стероїдним артрозом / О. С. Попов, І. А. Зупанець, С. К. Шебеко, А. С. Шаламай // Український ревматологічний журнал. – 2015. – № 3 (61). – С. 10-13.
Краткий осмотр (реферат): В статті представлені результати дослідження ультраструктури хряща щурів при лікуванні системного стероїдного артрозу препаратом „Диклокор” в порівнянні з його активними монокомпонентами – диклофенаком натрію та кверцетином. Дослідження проводилось методами електронної мікроскопії. Результати експерименту показали, що в ультраструктурі хрящів тварин, що отримували Диклокор, майже не були виявлені хондроцити з ознаками „класичного” апоптозу та хондроптозу, були відсутні порожні лакуни або лакуни із залишками зруйнованих клітин. З іншого боку, в ультраструктурі хряща тварин, які отримували референс-препарати, деструктивні зміни були виразними. Висновки: Диклокор має позитивний хондропротекторний ефект та перевершує в цьому аспекті кверцетин та диклофенак натрію.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23436
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри клінічної фармакології та клінічної фармації

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
УРЖ.pdf291,34 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.