Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23467
Название: Дослідження якісного складу та кількісного вмісту фенольних речовин маруни дівочої та сорту «White gem»
Авторы: Гордєй, К. Р.
Гонтова, Т. М.
Котова, Е. Е.
Яременко, М. С.
Гордей, К. Р.
Hordiei, K. R.
Гонтовая, Т. Н.
Gontova, T. M.
Kotova, E. E.
Котова, Э. Э.
Yaremenko, M. S.
Ключевые слова: Маруна дівоча;Tanacetum parthenium;фенольні сполуки;айстрові
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Дослідження якісного складу та кількісного вмісту фенольних речовин маруни дівочої та сорту «White gem» / К. Р. Гордєй, Т. М. Гонтова, Е. Е. Котова, М. С. Яременко // Сучасні напрямки удосконалення фармацевтичного забезпечення населення: від розробки до використання лікарських засобів природного і синтетичного походження : матеріали наук.-практ. дистанц. конф. з міжнар. участю, присвяченої 75-й річниці Університету та 20-й річниці створення фармацевтичного факультету, м. Івано-Франківськ, 19-20 трав. 2020 р. - Івано-Франківськ : ІФНМУ, 2020. - С. 153-154.
Краткий осмотр (реферат): Пошук нових джерел біологічно активних речовин рослинної природи є актуальною задачею фармацевтичної науки. Маруна дівоча – багаторічна рослина родини Айстрові, яка здавна використовується у медицині як жарознижувальний та антимігренозний засіб. Попередньо нами було досліджено фармакогностичний профіль трави маруни дівочої, визначено основні групи БАР, серед яких сесквітерпенові лактони, фенольні сполуки та ефірна олія. На основі отриманих даних отримано екстракти з протизапальною та анальгетичною дією. В останні роки з метою розширення сировинних запасів науковці все частіше звертають увагу на перспективні сорти лікарських видів рослин. Сорти маруни дівочої культивуються в багатьох країнах світу. В Україні культивуються близько 10 сортів маруни дівочої, серед яких найбільш поширені наступні: ‘Altus Simpliflowered’, ‘Aureum’, ‘Golden Ball’, ‘Phlora Pleno’, ‘Snow Ball’, ‘Snow Dwar’, ‘White Gem’, ‘Tetra Weiss’. Найбільш численно представленим та невибагливим до кліматичних умов є сорт ‘White Gem’, фітохімічний профіль якого раніше не вивчався.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/23467
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Ив-Франк. 02.2020.pdf750,76 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.