Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/24251
Название: Глини – перспективні речовини для створення фармацевтичних препаратів
Авторы: Рибачук, В. Д.
Рубан, О. А.
Ключевые слова: глини;фармацевтичні препарати
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Рибачук, В. Д. Глини – перспективні речовини для створення фармацевтичних препаратів // Науково-технічний прогрес і оптимізація технологічних процесів створення лікарських препаратів : матеріали VII наук.-практ. конф. з міжнар. участю, м. Тернопіль, 23-24 верес. 2020 р. – Тернопіль : ТНМУ, 2020. – С.114.
Краткий осмотр (реферат): Пошук та впровадження нових економічно доступних активних фармацевтичних інгредієнтів (АФІ) та допоміжних речовин (ДР) у фармацевтичну практику є одним з провідних завдань сучасної фармації. Серед різноманітних джерел АФІ та ДР слід виділити глини. Глини являють собою суміш мінеральних матеріалів, які є продуктами розпаду різних гірських порід, головним чином польового шпату, з домішками більш-менш значної кількості піску, вапняку, магнезії і взагалі металевих оксидів. Глини широко використовуються в різних галузях промисловості і в будівництві для виробництва будівельних матеріалів. З самих древніх часів і по теперішній час вони вживаються в їжу в різних регіонах світу. Протягом багатьох віків глини знайшли широке застосування в народній, а з відносно недавніх пір і в офіційній медицині. Комплекс цінних властивостей глин характеризується високою ефективністю і безпечністю при зовнішньому та внутрішньому застосуванні. Дуже актуальною особливістю застосування глин є також їх доступність практично всім верствам населення. Глини містять велику кількість біологічно активних речовин, мінеральних солей і мікроелементів, які сприятливо впливають на ендокринну систему людини, і покращують обмін речовин.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/24251
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри ЗТЛ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Рибачук_Тернопіль - НФаУ Кафедра заводської технології ліків.pdf229,68 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.