Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/25221
Название: Шляхи вирішення актуальних проблем фармацевтичної логістики в період пандемії
Другие названия: Approaches for solving current problems of pharmaceutical logistics during the pandemic period
Авторы: Посилкіна, О. В.
Літвінова, О. В.
Лісна, А. Г.
Ключевые слова: фармацевтична логістика;фармацевтичний ланцюг постачань;пандемія коронавірусу
Дата публикации: 2020
Библиографическое описание: Посилкіна О.В. Шляхи вирішення актуальних проблем фармацевтичної логістики в період пандемії / О. В. Посилкіна, О. В. Літвінова, А. Г. Лісна // Фармацевтичний журнал. – 2020. – Т. 75, № 6. – С. 3-15.
Краткий осмотр (реферат): Світова економічна криза, яка пов’язана з пандемією коронавірусу, торкнулася й фармацевтичної логістики. Тому удосконалення логістичних процесів у межах фармацевтичного ланцюга постачань для підвищення доступності лікарської допомоги населенню в умовах пандемії набуває особливої актуальності. Метою цієї статті є вивчення та узагальнення основних проблем фармацевтичної логістики в умовах пандемії коронавірусу і обґрунтування резервів поліпшення функціонування фармацевтичного ланцюга постачань. Для досягнення мети дослідження здійснено аналіз вітчизняної наукової літератури та чинної нормативно-правової бази України. Методами дослідження є абстрактно-логічний, монографічний та системний аналіз, а також метод експертного опитування. Розуміючи важливість проблеми забезпечення населення необхідними лікарськими засобами в період пандемії в Україні 14. 10. 2020 р. набрав чинності Закон «Про внесення змін до статті 19 Закону України "Про лікарські засоби" щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами» від 17 вересня 2020 р. № 904-IX. Виконано оцінку факторів, які впливають на ефективність і скоординованість діяльності учасників фармацевтичного ланцюга постачань. Розроблено алгоритм управління ризиками у фармацевтичному ланцюзі постачань, визначено його структурні елементи та взаємозв’язки. Наведений алгоритм дасть змогу проаналізувати та оцінити будь-які відхилення від запланованих параметрів у фармацевтичному ланцюзі постачань на основі встановлення системи відповідних індикаторів та на підставі цієї інформації визначити ефективні методи протидії ризикам. Доведено актуальність проблеми підвищення надійності і безпечності функціонування вітчизняних фармацевтичних ланцюгів постачань в умовах пандемії. Обґрунтовано, що впровадження цифрових технологій сприятиме підвищенню надійності, прозорості і якості бізнес-процесів у фармацевтичних ланцюгах постачань під час пандемії, різких змін кон’юнктури фармацевтичного ринку і низької прогнозованості попиту на лікарські засоби та вироби медичні. Досліджено головні проблеми логістики в умовах пандемії у вітчизняній фармацевтичній галузі. Встановлено, що найвузькішими місцями в організації фармацевтичних ланцюгів постачань є неналежна організація інформаційного обміну між учасниками і недостатній професійний рівень виробничої взаємодії менеджерів. Визначено пріоритетні напрями підвищення стійкості і надійності функціонування фармацевтичного ланцюга постачань, що є необхідною умовою забезпечення доступності фармацевтичного забезпечення населення, особливо в умовах пандемії.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/25221
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри управління та забезпечення якості

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Фармацевтичний журнал, 2020, Т. 75, № 6.pdf894,38 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.