Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/2777
Название: З’ясування кадрового складу для організації фармацевтичного забезпечення лікувально-профілактичних закладів
Авторы: Толочко, В. М.
Музика, Т. Ф.
Толочко, В. М.
Музыка, Т. Ф.
Tolochko, V. M.
Musika, T. F.
Дата публикации: 2012
Издательство: Видавництво НФаУ
Библиографическое описание: Толочко, В. М. З’ясування кадрового складу для організації фармацевтичного забезпечення лікувально-профілактичних закладів : метод. рек. / В. М. Толочко, Т. Ф. Музика. – Х. : НФаУ, 2012. − 22 с.
Краткий осмотр (реферат): Фармацевтичне забезпечення (ФЗ) лікувально-профілактичних закла-дів (ЛПЗ) – комплекс організаційно-правових, медико-фармацевтичних та соціально-економічних заходів з лікування хворих людей за бюджетні ко-шти в умовах стаціонару. Різний рівень фінансування, обсяг ліжкового фонду, профіль ЛПЗ впливають на схему організації та виконання ФЗ. То-му в сучасних умовах кожен ЛПЗ прагне самостійно визначитись у вико-нанні ФЗ та кадровому складі для його здійснення. ФЗ ЛПЗ може здійснюватися за такими схемами: – через бюджетні аптеки ЛПЗ (АЛЗ); – за відсутності АЛЗ мати штатного фахівця ЛПЗ з фармацевтичною освітою; – через госпрозрахункові лікарняні аптеки (ЛА) та міжлікарняні ап-теки (МЛА); – за участі медичного персоналу, призначеного адміністрацією ЛПЗ. Відсутність єдиних підходів до організації здійснення ФЗ у ЛПЗ, створює низку проблем, серед яких актуальною є кадрова, оскільки функ-ції і завдання з ФЗ для фахівців чітко не визначені. Як результат, часто за-лучаються фахівці без профільної фармацевтичної освіти за сумісництвом. Запобігати ситуації невизначеності кадрового забезпечення ФЗ має уведення в штат управління ЛПЗ відповідальної особи за організацію та виконання ФЗ ЛПЗ. Уведення посади «Відповідальна особа за організацію та виконання ФЗ ЛПЗ» визначить вимоги до використання кадрового складу для ФЗ ЛПЗ, забезпечить раціональний розподіл праці, дозволить розмежувати функції та відповідальність за його організацію і виконання. Методичні рекомендації щодо використання кадрового складу для ФЗ ЛПЗ підготовлені вперше і призначені для керівників закладів охорони здоров’я та аптечних установ, наукових і практичних спеціалістів меди-цини і фармації, студентів медичних та фармацевтичних вузів, а також як додатковий інформаційний матеріал для слухачів післядипломної освіти.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/2777
Располагается в коллекциях:Навчальні матеріали кафедри УЕФ
Наукові публікації В. М. Толочко

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
метод рек Толочко , МузикаЗ’ясування кадрового складу для.doc178 kBMicrosoft WordПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.