Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28176
Название: Удосконалення технології виробництва лікарського засобу «Глутаргін, концентрат для інфузій 400 мг/мл в ампулах»
Авторы: Мекшун, Л. О.
Сайко, І. В.
Криклива, І. О.
Ключевые слова: технології виробництва ЛЗ;глутаргін;концентрат для інфузій
Дата публикации: 2022
Библиографическое описание: Мекшун, Л. О. Удосконалення технології виробництва лікарського засобу «Глутаргін, концентрат для інфузій 400 мг/мл в ампулах» / Л. О. Мекшун, І. В. Сайко, І. О. Криклива // Управління якістю в фармації : матеріали XVІ наук.-практ. internet-конф. з міжнар. участю, м. Харків, 20 трав. 2022 р. – Харків : НФаУ, 2022. – С. 70.
Краткий осмотр (реферат): При значних досягненнях у вивченні етіології, патогенезу, різних клінічних варіантів вірусних гепатитів одною з найскладніших і недостатньо вивчених проблем на сьогодні залишається лікування хворих. У зв’язку з цим зростає необхідність цілеспрямованого пошуку раціональної патогенетичної терапії, яка б сприяла відновленню функціонального стану печінки. Одним із лікарських засобів комплексного лікування захворювань печінки є глутаргін, концентрат для інфузій 400 мг/мл по 5 мл в ампулах. Глутаргін — це сіль двох амінокислот: глутамінової і аргініну. Препарат знижує рівень аміаку в крові, стабілізує клітинні мембрани гепатоцитів, пригнічує окислення ліпідів у клітинах печінки, покращує енергозабезпечення гепатоцитів, нормалізує білковий, вуглеводневий і жировий обмін. Основним показанням до призначення Глутаргіну є гострі і хронічні захворювання печінки, які супроводиться порушенням її дезінтоксикаційної функції.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/28176
Располагается в коллекциях:Тези доповідей співробітників НФаУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
70.pdf629,37 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.