Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29219
Название: Фармакогностичне дослідження бенедикта лікарського
Другие названия: Pharmacognostic research in St. Benedict's thistle
Авторы: Бащак, Юрій
Ключевые слова: кваліфікаційна робота;кафедра фармакогнозії;фармацевтичний факультет;бенедикт лікарський;БАР;числові показники;морфолого-анатомічні діагностичні ознаки;Centaurea benedicta;biologically active substances;quality indicators;diagnostic morphological and anatomical features
Дата публикации: июн-2022
Библиографическое описание: Бащак, Ю. Фармакогностичне дослідження бенедикта лікарського : кваліф. робота / наук. керівник Т. Ільїна. - Харків, 2022. - 58 с.
Краткий осмотр (реферат): В магістерській роботі наведено узагальнені результати експериментальних фармакогностичних досліджень трави, листя та коренів бенедикта лікарського. У досліджуваній сировині проведено виявлення основних груп БАР. Визначено, що у траві, листі та коренях вміст суми гідроксикоричних кислот становить 3,75 %, 2,78 %, 1,76 % відповідно; флавоноїдів – 2,84 %, 2,02 %, 1,05 %; суми поліфенолів – 6,54 %, 7,34 %, 4,35 %; окиснюваних поліфенолів – 7,41 %, 8,57 %, 5,47 %; аскорбінової кислоти – 0,19 %, 0,18 %, 0,11 %; суми органічних кислот – 0,38 %, 0,29 % та 0,24 %. Встановлено мінеральний склад, числові показники, морфолого-анатомічні діагностичні ознаки листя бенедикта лікарського.
The Master's thesis summarizes the results of experimental pharmacognostic studies of herb, leaves and roots of Centaurea benedicta L. In the studied raw materials, the main groups of biologically active substances (BAS) were identified. In Centaurea benedicta herb, leaves and roots, hydroxycinnamic acids were quantified as 3.75%, 2.78%, 1.76%, respectively; flavonoids were quantified as 2.84%, 2.02%, 1.05%; total polyphenols were measured at 6.54%, 7.34%, 4.35%; oxidizable polyphenols were measured at 7.41%, 8.57%, 5.47%; ascorbic acid was quantified as 0.19%, 0.18%, 0.11%; total organic acids were measured at 0.38%, 0.29% and 0.24%. The mineral composition, quality indicators, morphological and anatomical features of Centaurea benedicta leaves were determined.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29219
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Бащак Юрій, 09.06.22.pdf
  Restricted Access
2,06 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.