Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29219
Назва: Фармакогностичне дослідження бенедикта лікарського
Інші назви: Pharmacognostic research in St. Benedict's thistle
Автори: Бащак, Юрій
Теми: кваліфікаційна робота;кафедра фармакогнозії;фармацевтичний факультет;бенедикт лікарський;БАР;числові показники;морфолого-анатомічні діагностичні ознаки;Centaurea benedicta;biologically active substances;quality indicators;diagnostic morphological and anatomical features
Дата публікації: чер-2022
Бібліографічний опис: Бащак, Ю. Фармакогностичне дослідження бенедикта лікарського : кваліф. робота / наук. керівник Т. Ільїна. - Харків, 2022. - 58 с.
Короткий огляд (реферат): В магістерській роботі наведено узагальнені результати експериментальних фармакогностичних досліджень трави, листя та коренів бенедикта лікарського. У досліджуваній сировині проведено виявлення основних груп БАР. Визначено, що у траві, листі та коренях вміст суми гідроксикоричних кислот становить 3,75 %, 2,78 %, 1,76 % відповідно; флавоноїдів – 2,84 %, 2,02 %, 1,05 %; суми поліфенолів – 6,54 %, 7,34 %, 4,35 %; окиснюваних поліфенолів – 7,41 %, 8,57 %, 5,47 %; аскорбінової кислоти – 0,19 %, 0,18 %, 0,11 %; суми органічних кислот – 0,38 %, 0,29 % та 0,24 %. Встановлено мінеральний склад, числові показники, морфолого-анатомічні діагностичні ознаки листя бенедикта лікарського.
The Master's thesis summarizes the results of experimental pharmacognostic studies of herb, leaves and roots of Centaurea benedicta L. In the studied raw materials, the main groups of biologically active substances (BAS) were identified. In Centaurea benedicta herb, leaves and roots, hydroxycinnamic acids were quantified as 3.75%, 2.78%, 1.76%, respectively; flavonoids were quantified as 2.84%, 2.02%, 1.05%; total polyphenols were measured at 6.54%, 7.34%, 4.35%; oxidizable polyphenols were measured at 7.41%, 8.57%, 5.47%; ascorbic acid was quantified as 0.19%, 0.18%, 0.11%; total organic acids were measured at 0.38%, 0.29% and 0.24%. The mineral composition, quality indicators, morphological and anatomical features of Centaurea benedicta leaves were determined.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29219
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Бащак Юрій, 09.06.22.pdf
  Обмежений доступ
2,06 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити    Запит копії


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.