Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29448
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorБондаренко, Ігор-
dc.date.accessioned2023-03-03T21:24:40Z-
dc.date.available2023-03-03T21:24:40Z-
dc.date.issued2023-02-
dc.identifier.citationБондаренко, І. Порівняльний аналіз кави розчинної та кави зернової з точки зору нутриціологічних аспектів : кваліф. робота / наук. керівник В. Процька. - Харків, 2023. - 61 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29448-
dc.description.abstractУ кваліфікаційній роботі наведено результати порівняльного дослідження якісного складу та визначення кількісного вмісту деяких нутрієнтів та БАР, а також визначення антиоксидантної активності зернової та розчинної кави. Визначено антиоксидантну активність досліджуваних зразків зернової та розчинної кави, виявлено та визначено вміст у них вуглеводів, амінокислот, гідроксикоричних кислот, флавоноїдів та кофеїну. Встановлено, що якісний склад зернової та розчинної кави є сталим. Кількісний вміст нутрієнтів варіюється залежно від виду та способу обробки кавових зерен. Встановлено, що зернова та розчинна кава характеризується низьким вмістом нутрієнтів. Зернова кава на основі 100 % арабіки характеризується зниженим вмістом кофеїну, значним вмістом гідроксикоричних кислот та високою антиоксидантною активністю.uk_UA
dc.description.abstractThe qualification paper presents the results of a comparative study of the qualitative composition and determination of the quantitative content of some nutrients and BAR, as well as determination of the antioxidant activity of grain and instant coffee. The antioxidant activity of the studied samples of grain and instant coffee was determined, and the content of carbohydrates, amino acids, hydroxycinnamic acids, flavonoids, and caffeine in them was determined. It was established that the qualitative composition of grain and instant coffee is stable. The quantitative content of nutrients varies depending on the type and method of processing coffee beans. It has been established that grain and instant coffee is characterized by a low content of nutrients. Grain coffee based on 100% Arabica is characterized by a reduced caffeine content, a significant content of hydroxycinnamic acids and high antioxidant activityuk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра хiмiї природних сполук і нутриціологіїuk_UA
dc.subjectфармацевтичний факультетuk_UA
dc.subjectкавове деревоuk_UA
dc.subjectарабікаuk_UA
dc.subjectробустаuk_UA
dc.subjectзернова каваuk_UA
dc.subjectрозчинна каваuk_UA
dc.subjectантиоксидантна активністьuk_UA
dc.subjectcoffee treeuk_UA
dc.subjectarabicauk_UA
dc.subjectrobustauk_UA
dc.subjectcoffee beansuk_UA
dc.subjectinstant coffeeuk_UA
dc.subjectantioxidant activityuk_UA
dc.titleПорівняльний аналіз кави розчинної та кави зернової з точки зору нутриціологічних аспектівuk_UA
dc.title.alternativeComparative analysis of soluble coffee and coffee beans from the point of view of nutritional aspectsuk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Бондаренко Ігор, 10.02.23.pdf2,33 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.