Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29946Полная запись метаданных
| Поле DC | Значение | Язык |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Abouhanifa, Oumaïma | - |
| dc.date.accessioned | 2023-04-30T19:39:03Z | - |
| dc.date.available | 2023-04-30T19:39:03Z | - |
| dc.date.issued | 2022-06 | - |
| dc.identifier.citation | Abouhanifa Oumaïma. Improving prevention of negative food-drug interactions in Morocco : qalification work / supervisor O. Popov. - Kharkiv, 2022. - 54 p. | uk_UA |
| dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29946 | - |
| dc.description.abstract | This study analyzesthe negative effects of the common drug-food interactions that can have an influence on therapeutic safety and efficacy and can impact a drug's pharmacokinetics (absorption, distribution, metabolism, and excretion) or pharmacodynamic characteristics, resulting in decreased or increased bioavailability and treatment failure or adverse effects. It also assesses the knowledge of healthcare providers and the awareness of the general public in Morocco. The author developed a mobile application on the topic. | uk_UA |
| dc.description.abstract | У цьому дослідженні аналізується негативний вплив найчастіших взаємодій лікарських препаратів з їжею, які можуть вплинути на терапевтичну безпеку та ефективність лікування, а саме на фармакокінетику препарату (абсорбція, розподіл, метаболізм та виведення) або фармакодинамічні характеристики, що призводить до зниження або збільшення біодоступності та невдачність лікування або побічні ефекти. Дослідження також оцінює обізнанність медичних працівників та широкої громадськості в Марокко стосовно взаємодії ліків з їжею. За результатами розроблено мобільний додаток. | uk_UA |
| dc.language.iso | en | uk_UA |
| dc.subject | кваліфікаційна робота | uk_UA |
| dc.subject | кафедра клiнічної фармакологiї та клінічної фармації | uk_UA |
| dc.subject | faculty for foreign citizens' education | uk_UA |
| dc.subject | drug-food interactions | uk_UA |
| dc.subject | survey | uk_UA |
| dc.subject | pharmacists’ awareness | uk_UA |
| dc.subject | therapeutic optimization | uk_UA |
| dc.subject | application development | uk_UA |
| dc.subject | взаємодія ліків і їжі | uk_UA |
| dc.subject | опитування | uk_UA |
| dc.subject | поінформованість фармацевтів | uk_UA |
| dc.subject | терапевтична оптимізація | uk_UA |
| dc.subject | розробка додатків | uk_UA |
| dc.title | Improving prevention of negative food-drug interactions in Morocco | uk_UA |
| dc.title.alternative | Покращення профілактики негативної взаємодії їжі з лікарськими засобами в Марокко | uk_UA |
| Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакологiї та клінічної фармації | |
Файлы этого ресурса:
| Файл | Описание | Размер | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Абуханіфа Умаїма Oumaïma ABOUHANIFA.pdf Restricted Access | 2,97 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть Запрос копии |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
Инструменты администратора