Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29946
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorAbouhanifa, Oumaïma-
dc.date.accessioned2023-04-30T19:39:03Z-
dc.date.available2023-04-30T19:39:03Z-
dc.date.issued2022-06-
dc.identifier.citationAbouhanifa Oumaïma. Improving prevention of negative food-drug interactions in Morocco : qalification work / supervisor O. Popov. - Kharkiv, 2022. - 54 p.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/29946-
dc.description.abstractThis study analyzesthe negative effects of the common drug-food interactions that can have an influence on therapeutic safety and efficacy and can impact a drug's pharmacokinetics (absorption, distribution, metabolism, and excretion) or pharmacodynamic characteristics, resulting in decreased or increased bioavailability and treatment failure or adverse effects. It also assesses the knowledge of healthcare providers and the awareness of the general public in Morocco. The author developed a mobile application on the topic.uk_UA
dc.description.abstractУ цьому дослідженні аналізується негативний вплив найчастіших взаємодій лікарських препаратів з їжею, які можуть вплинути на терапевтичну безпеку та ефективність лікування, а саме на фармакокінетику препарату (абсорбція, розподіл, метаболізм та виведення) або фармакодинамічні характеристики, що призводить до зниження або збільшення біодоступності та невдачність лікування або побічні ефекти. Дослідження також оцінює обізнанність медичних працівників та широкої громадськості в Марокко стосовно взаємодії ліків з їжею. За результатами розроблено мобільний додаток.uk_UA
dc.language.isoenuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра клiнічної фармакологiї та клінічної фармаціїuk_UA
dc.subjectfaculty for foreign citizens' educationuk_UA
dc.subjectdrug-food interactionsuk_UA
dc.subjectsurveyuk_UA
dc.subjectpharmacists’ awarenessuk_UA
dc.subjecttherapeutic optimizationuk_UA
dc.subjectapplication developmentuk_UA
dc.subjectвзаємодія ліків і їжіuk_UA
dc.subjectопитуванняuk_UA
dc.subjectпоінформованість фармацевтівuk_UA
dc.subjectтерапевтична оптимізаціяuk_UA
dc.subjectрозробка додатківuk_UA
dc.titleImproving prevention of negative food-drug interactions in Moroccouk_UA
dc.title.alternativeПокращення профілактики негативної взаємодії їжі з лікарськими засобами в Мароккоuk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакологiї та клінічної фармації

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Абуханіфа Умаїма Oumaïma ABOUHANIFA.pdf
  Restricted Access
2,97 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть    Запрос копии


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

Инструменты администратора