Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30226
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorГончаров, І. В.-
dc.contributor.authorВишневська, Л. І.-
dc.contributor.authorHoncharov, I. V.-
dc.contributor.authorVyshnevska, L. I.-
dc.date.accessioned2023-05-10T18:42:27Z-
dc.date.available2023-05-10T18:42:27Z-
dc.date.issued2023-
dc.identifier.citationГончаров, І. В. Бібліосемантичний аналіз застосування мила у фармації та сучасні тенденції щодо його складу і технології виготовлення / І. В. Гончаров, Л. І. Вишневська // Вісник фармації. - 2023. - № 1. - С. 23-31. doi : 10.24959/nphj.23.103uk_UA
dc.identifier.otherhttps://doi.org/10.24959/nphj.23.103-
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30226-
dc.description.abstractМета роботи – вивчити історичні аспекти миловаріння, технологічні стадії та прийоми, основні хімічні процеси, що супроводжують утворення мила, та особливості вибору компонентів для його виготовлення. Матеріали та методи. Для досліджень використано методи інформаційного пошуку, порівняння та системного аналізу, узагальнення даних. Використано матеріали наукових баз даних (Scopus, PubMed, Web of Science, Google Scholar). Результати та їх обговорення. Використання мила як гігієнічного засобу, розпочате ще задовго до нашої ери, було успішно інтегровано до нашого побуту відповідно до сучасних потреб людства. Зараз налагоджено й широко масштабовано промислове виробництво рідкого, твердого й сухого мила, проте вміст синтетичних компонентів унеможливлює використання такого мила з лікувально-профілактичною метою. Невеликі «домашні» миловарні підприємства використовують велику кількість природних інгредієнтів і навіть відмовляються від консервантів, синтетичних барвників та ароматизаторів, однак це мила для щоденної гігієни. Висновки. Отже, розроблення складу та технології мила для комплексного лікування чи профілактики дерматологічних захворювань на основі природних компонентів є актуальним.uk_UA
dc.description.abstractAim. To study the historical aspects of soap making, technological stages and methods, the main chemical processes accompanying the soap formation, and the peculiarities of choosing components for its manufacture. Materials and methods. Methods of information search, comparison and system analysis, and data generalization were used for research. Materials of scientific databases (Scopus, PubMed, Web of Science, and Google Scholar) were used. Results and discussion. The use of soap as a hygiene product began long before our era and was successfully integrated into our daily life in accordance with the modern needs of humankind. Industrial production of liquid, solid and dry soap is currently established and widely scaled. However, the content of synthetic components makes it impossible to use such soap for therapeutic and preventive purposes. Small “home” soap factories use many natural components and even refuse to add preservatives, synthetic dyes and fragrances, but these are soaps for daily hygiene. Conclusions. Therefore, the development of the composition and technology of soap for the complex treatment or prevention of dermatological diseases based on natural components is relevant.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectмилоuk_UA
dc.subjectузагальнення данихuk_UA
dc.subjectаналізuk_UA
dc.subjectскладuk_UA
dc.subjectтехнологіяuk_UA
dc.subjectбібліосемантичний оглядuk_UA
dc.subjectsoapuk_UA
dc.subjectdata integrationuk_UA
dc.subjectcompositionuk_UA
dc.subjecttechnologyuk_UA
dc.subjectanalysisuk_UA
dc.subjectbibliosemantic reviewuk_UA
dc.titleБібліосемантичний аналіз застосування мила у фармації та сучасні тенденції щодо його складу і технології виготовленняuk_UA
dc.title.alternativeThe bibliosemantic analysis of the soap application in pharmacy and current trends in its composition and manufacturing technologyuk_UA
dc.typeArticleuk_UA
Располагается в коллекциях:Вісник фармації. Архів статей 2010-2024

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
23-31.pdf584,77 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.