Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/302
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorБреусова, С. В.-
dc.contributor.authorДем'яненко, В. Г.-
dc.contributor.authorДем'яненко, Д. В.-
dc.contributor.authorBreusova, S. V.-
dc.contributor.authorDemyanenko, V. G.-
dc.contributor.authorDemyanenko, D. V.-
dc.date.accessioned2011-05-11T08:33:04Z-
dc.date.available2011-05-11T08:33:04Z-
dc.date.issued2008-
dc.identifier.citationБреусова, С. В. Дослідження процесу екстракції фенольних речовин із суцвіть Tilia Cordata / С. В. Бреусова, В. Г. Дем'яненко, Д. В. Дем'яненко // Вісник фармації. - 2008. - № 4. - С. 46-49.en_US
dc.identifier.issn1562-7241-
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/302-
dc.description.abstractДосліджено вплив різних факторів на процес екстракції фенольних речовин зі шроту, одержаного після обробки суцвіть липи серцеподібної зрідженим хладоном-22. З використанням методу математичного планування експерименту обгрунтовані оптимальні технологічні параметри на стадії виділення фенольного комплексу. Встановлено, що вихід екстрактивних речовин значною мірою залежить від концентрації етанолу і кратності витяжок, а на повноту екстракції суми флавоноїдів найбільший вплив чинять концентрація етанолу і співвідношення сировини до екстрагенту. При виділенні основних БАР фенольного комплексу оптимальними параметрами є: екстрагент — 60% етанол, кратність екстракції 2-4 рази по 60-80 хв, співвідношення сировина / екстрагент 1:15 — 1:20.en_US
dc.description.abstractThe influence of different factors on the process of extraction of phenolic compounds from linden inflorescences previously processed with condensed freon-22 has been studied. Using the mathematical method of the experimental planning, the optimal technological parameters on the stage of the phenolic complex extraction have been stipulated. It has been found that the yield of extractants depends considerably on the ethanol concentration and the number of extraction steps, and the recovery of the flavonoid sum is greatly influenced by the concentration of ethanol and raw material / extragent ratio. While isolating biologically active substances of the phenolic complex the optimal parameters are: extragent is 60% ethanol, the number of extraction steps — 2-4 per 60-80 minutes each, raw material / extragent ratio is 1:15 — 1:20.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherНФаУen_US
dc.subjectлипа серцеподібнаen_US
dc.subjectБАРen_US
dc.subjectTilia Cordataen_US
dc.subjectbiologically active substancesen_US
dc.titleДослідження процесу екстракції фенольних речовин із суцвіть Tilia Cordataen_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри організації та економіки фармації

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
46-49.pdf99,26 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.