Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30855
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГусєв, Віталій-
dc.date.accessioned2023-07-19T09:28:06Z-
dc.date.available2023-07-19T09:28:06Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.identifier.citationГусєв, В. Дослідження хімічного профілю трави лаванди вузьколистої : кваліф. робота / наук. керівник В. Георгіянц. - Харків, 2023. - 88 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30855-
dc.description.abstractУ роботі визначено основні фармакопейні нормативні показники, якісного та кількісного складу біологічно активних речовин трави лаванди вузьколистої, її антиоксидантну активність. Визначено перспективність комплексного використання лаванди у фармації. Проведено якісний аналіз на основні групи речовин, кількісне визначення фенольних сполук, флавоноїдів, гідроксикоричних кислот у траві лаванді спектрофотометричним методом, а також визначено вміст окремих компонентів (фенольні сполуки, терпеноїди, амінокислоти) методами ВЕРХ та ГХ-МС. Робота складається зі вступу, чотирьох розділів, загальних висновків та списку використаної літератури.uk_UA
dc.description.abstractThe work defines the main pharmacopoeial normative indicators, the qualitative and quantitative composition of the bioactive substances of Lavandula angustifolia herb, and its antioxidant activity. The perspective of the complex use of lavender in pharmacy has been determined. The qualitative analysis for the main groups of BAS, quantitative determination of phenolic compounds, flavonoids, hydroxycinnamic acids in lavender herb by spectrophotometric method, and the content of individual components (phenolic compounds, terpenoids, amino acids) by HPLC and GC-MS methods were performed. The work consists of an introduction, fours chapters, general conclusions and list of used literature.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра фармацевтичної хіміїuk_UA
dc.subjectфармацевтичний факультетuk_UA
dc.subjectхроматографіяuk_UA
dc.subjectлавандаuk_UA
dc.subjectгідроксикоричні кислотиuk_UA
dc.subjectфенольні сполукиuk_UA
dc.subjectамінокислотиuk_UA
dc.subjectтерпеноїдиuk_UA
dc.subjectchromatographyuk_UA
dc.subjectlavenderuk_UA
dc.subjecthydroxycinnamic acidsuk_UA
dc.subjectphenolic compoundsuk_UA
dc.subjectamino acidsuk_UA
dc.subjectterpenoidsuk_UA
dc.titleДослідження хімічного профілю трави лаванди вузьколистоїuk_UA
dc.title.alternativeResearch on the chemical profile of the narrowleaved lavender herbuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармацевтичної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
ГУСЄВ Віталій, 12.06.2023.pdf3,36 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.