Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30869
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorСоромля, Яна-
dc.date.accessioned2023-07-19T10:07:16Z-
dc.date.available2023-07-19T10:07:16Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.identifier.citationСоромля, Я. Дослідження хімічних аспектів раціонального поєднання харчових продуктів та лікарських засобів при терапії виразкової хвороби шлунку : кваліф. робота / наук. керівник О. Головченко. - Харків, 2023. - 72 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/30869-
dc.description.abstractнауковій роботі наведені дослідження взаємодії лікарських препаратів, що застосовують для лікування виразкової хвороби шлунку та дванадцятипалої кишки таких груп: пеніциліни, фторхінолони, макроліди, тетрацикліни, похідні нітрофурану, інгібітори протонної помпи з продуктами харчування в складі рекомендованої дієти. Наведено опис збудника захворювання, фізико-хімічні та фармакологічні властивості лікарських речовин, що досліджуються. Створено дерево рішень при лікуванні виразкової хвороби за узагальненими даними, опрацьованими в ході роботи.uk_UA
dc.description.abstractThe scientific paper presents studies of the interaction of drugs used to treat gastric and duodenal ulcers of the following groups: penicillins, fluoroquinolones, macrolides, tetracyclines, nitrofuran derivatives, proton pump inhibitors with food products as part of the recommended diet. A description of the causative agent, physicochemical and pharmacological properties of the studied drugs is given. A decision tree for the treatment of peptic ulcer disease was created based on the generalised data processed in the course of the study.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра фармацевтичної хіміїuk_UA
dc.subjectфармацевтичний факультетuk_UA
dc.subjectантибіотикиuk_UA
dc.subjectвиразкова хворобаuk_UA
dc.subjectдієтаuk_UA
dc.subjectлікарсько-харчова взаємодіяuk_UA
dc.subjectantibioticsuk_UA
dc.subjectpeptic ulcer diseaseuk_UA
dc.subjectdietuk_UA
dc.subjectdrug-food interactionuk_UA
dc.titleДослідження хімічних аспектів раціонального поєднання харчових продуктів та лікарських засобів при терапії виразкової хвороби шлункуuk_UA
dc.title.alternativeStudy of chemical aspects of rational combination of food and drugs in the treatment of gastric ulceruk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармацевтичної хімії

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Соромля Яна 12.06.2023.pdf1,49 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.