Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31462
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorТалхауи, Умаима-
dc.date.accessioned2023-10-12T07:59:34Z-
dc.date.available2023-10-12T07:59:34Z-
dc.date.issued2023-06-
dc.identifier.citationТалхауи, Умаима. Фитохимическое изучение сырья аспидистры : квалиф. работа / науч. руководитель А. Тартынская. - Харьков, 2023. - 68 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/31462-
dc.description.abstractThe qualification work is devoted to the phytochemical study of tall grass aspidistra and roots. The qualitative composition in the raw material of high aspidistra was investigated using various chemical reactions and chromatographic methods. The quantitative content of biologically active compounds of high aspidistra was determined by gravimetric, titrimetric and spectrophotometric methods. The study of polysaccharides, organic and hydroxycinnamic acids, amino acids, flavonoids, the study of macro- and microelement composition was carried out. The results of determining the loss in mass during drying, total ash, extractives are given. The qualifying work consists of an introduction, a literature review, an experimental part, general conclusions, a list of references and an appendix. The qualifying work is presented on 40 pages, includes 10 tables and 2 figures. The list of used literature contains 30 sources.uk_UA
dc.language.isoruuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра фармакогнозіїuk_UA
dc.subjectфакультет по подготовке иностранных гражданuk_UA
dc.subjectaspidistrauk_UA
dc.subjectchemical composition analysisuk_UA
dc.titleФитохимическое изучение сырья аспидистрыuk_UA
dc.title.alternativePhytochemical study of aspidistra raw materialsuk_UA
Розташовується у зібраннях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Талхауі Умаіма.pdf2,52 MBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.