Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/315
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Берестова, С. І. | - |
dc.contributor.author | Ковальов, В. М. | - |
dc.contributor.author | Ковальов, С. В. | - |
dc.contributor.author | Комісаренко, А. М. | - |
dc.contributor.author | Berestova, S. I. | - |
dc.contributor.author | Kovalyov, V. N. | - |
dc.contributor.author | Kovalyov, S. V. | - |
dc.contributor.author | Komissarenko, A. N. | - |
dc.date.accessioned | 2011-05-17T10:54:43Z | - |
dc.date.available | 2011-05-17T10:54:43Z | - |
dc.date.issued | 2006 | - |
dc.identifier.citation | Хімічне вивчення ліпофільної фракції з шишок хмелю звичайного / С. І. Берестова, В. М. Ковальов, С. В. Ковальов, А. М. Комісаренко // Вісник фармації. - 2006. - № 1. - С. 22-25. | en_US |
dc.identifier.issn | 1562-7241 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/315 | - |
dc.description.abstract | Представлені результати вивчення ліпофільної фракції з шишок хмелю звичайного (Humulus lupulus). Визначено кількісний вміст ліпофільної фракції в рослинній сировині, який склав 9,5%. У результаті проведеного хроматографічного аналізу та якісних реакцій встановлена наявність каротиноїдів і токоферолів. Кількісний вміст каротиноїдів склав 89,27 мг%. Визначені жирнокислотний склад і хімічні числові показники: число омилення — 323,13; кислотне число — 4,94; ефірне число — 318,19; йодне число — 56,89. У результаті проведеного мікробіологічного дослідження виявлено антимікробну активність стосовно грампозитивних мікроорганізмів. | en_US |
dc.description.abstract | The work presents the results of the study of lypophilic fraction from Hop cones (Humulus lupulus). The quantitative content of lypophilic fraction being 9,5% in the raw material has been determined. The presence of carotenoids and tocopherols has been established by the quality reactions and paper chromatography. The quantitative content of carotenoids is 89,27 mg%. The composition of free fatty acids and chemical number values — the saponification number is 323,13; the acid number is 4,94; the ester value is 318,19; the iodine number is 56,89 — have been determined. At a result of the microbiological investigation performed the lypophilic fraction from Hop cones has been shown to possess an antimicrobial activity as to gram-positive bacteria. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | НФаУ | en_US |
dc.subject | хміль звичайний | en_US |
dc.subject | антимікробна дія | en_US |
dc.subject | біологічно активні речовини | en_US |
dc.subject | hop cones | en_US |
dc.subject | antimicrobial action | en_US |
dc.subject | biologically active substances | en_US |
dc.title | Хімічне вивчення ліпофільної фракції з шишок хмелю звичайного | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Располагается в коллекциях: | Вісник фармації. Архів статей 1993-2009 Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
22-25.pdf | 230,48 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.