Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/315
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorБерестова, С. І.-
dc.contributor.authorКовальов, В. М.-
dc.contributor.authorКовальов, С. В.-
dc.contributor.authorКомісаренко, А. М.-
dc.contributor.authorBerestova, S. I.-
dc.contributor.authorKovalyov, V. N.-
dc.contributor.authorKovalyov, S. V.-
dc.contributor.authorKomissarenko, A. N.-
dc.date.accessioned2011-05-17T10:54:43Z-
dc.date.available2011-05-17T10:54:43Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.citationХімічне вивчення ліпофільної фракції з шишок хмелю звичайного / С. І. Берестова, В. М. Ковальов, С. В. Ковальов, А. М. Комісаренко // Вісник фармації. - 2006. - № 1. - С. 22-25.en_US
dc.identifier.issn1562-7241-
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/315-
dc.description.abstractПредставлені результати вивчення ліпофільної фракції з шишок хмелю звичайного (Humulus lupulus). Визначено кількісний вміст ліпофільної фракції в рослинній сировині, який склав 9,5%. У результаті проведеного хроматографічного аналізу та якісних реакцій встановлена наявність каротиноїдів і токоферолів. Кількісний вміст каротиноїдів склав 89,27 мг%. Визначені жирнокислотний склад і хімічні числові показники: число омилення — 323,13; кислотне число — 4,94; ефірне число — 318,19; йодне число — 56,89. У результаті проведеного мікробіологічного дослідження виявлено антимікробну активність стосовно грампозитивних мікроорганізмів.en_US
dc.description.abstractThe work presents the results of the study of lypophilic fraction from Hop cones (Humulus lupulus). The quantitative content of lypophilic fraction being 9,5% in the raw material has been determined. The presence of carotenoids and tocopherols has been established by the quality reactions and paper chromatography. The quantitative content of carotenoids is 89,27 mg%. The composition of free fatty acids and chemical number values — the saponification number is 323,13; the acid number is 4,94; the ester value is 318,19; the iodine number is 56,89 — have been determined. At a result of the microbiological investigation performed the lypophilic fraction from Hop cones has been shown to possess an antimicrobial activity as to gram-positive bacteria.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherНФаУen_US
dc.subjectхміль звичайнийen_US
dc.subjectантимікробна діяen_US
dc.subjectбіологічно активні речовиниen_US
dc.subjecthop conesen_US
dc.subjectantimicrobial actionen_US
dc.subjectbiologically active substancesen_US
dc.titleХімічне вивчення ліпофільної фракції з шишок хмелю звичайногоen_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
22-25.pdf230,48 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.