Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33314
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Береславська, Юлія | - |
dc.date.accessioned | 2024-10-08T17:16:53Z | - |
dc.date.available | 2024-10-08T17:16:53Z | - |
dc.date.issued | 2024-06 | - |
dc.identifier.citation | Береславська, Ю. Організація виробництва харчової добавки глутамату натрію мікробіологічним синтезом : кваліф. робота / наук. керівник Ю. Калюжная. - Харків, 2024. - 81 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/33314 | - |
dc.description.abstract | Кваліфікаційна робота присвячена організації виробництва харчової добавки натрію глутамату повним мікробним синтезом на вітчизняному підприємстві. У роботі складено опис технологічного процесу на основі продуцента Corynebacterium glutamicum, біологічна та технологічна схеми виробництва, апаратурна схема дільниці ферментації. Як основний апарат розглянуто будову та обвязку ферментера на 10 м3, який використовується на стадії виробничого біосинтезу глутамінової кислоти, на основі якої далі отримують натрію глутамат. Розраховані техніко-економічні показники, які підтвердили рентабельність випуску продукту повним мікробним синтезом. Робота складається зі вступу, чоритьох розділів, висновку, списку використаної літератури із 35 найменувань. Загальний обсяг роботи - 76 сторінок, 8 рисунків, 12 таблиць, 2 креслень формату А1. | uk_UA |
dc.description.abstract | The qualification work is devoted to the organization of the production of sodium glutamate food additive by full microbial synthesis at the domestic enterprise. The work contains a description of the technological process based on the producer Corynebacterium glutamicum, biological and technological schemes of production, equipment scheme of the fermentation station. As the main device, the structure and wiring of a 10 m3 fermenter, which is used at the stage of production biosynthesis of glutamic acid, on the basis of which sodium glutamate is further obtained, is considered. The technical and economic indicators were calculated, which confirmed the profitability for the enterprise of the production of a food supplement by full microbial synthesis. The qualification work consists of an introduction, four chapters, a conclusion, a list of 35 references and graphic materials. The total volume of the work is 76 pages, 8 figures, 12 tables, 2 drawings in A1 format. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | кваліфікаційна робота | uk_UA |
dc.subject | кафедра біотехнології | uk_UA |
dc.subject | харчова добавка | uk_UA |
dc.subject | мікробний синтез | uk_UA |
dc.subject | глутамінова кислота | uk_UA |
dc.subject | food supplement | uk_UA |
dc.subject | microbial synthesis | uk_UA |
dc.subject | glutamic acid | uk_UA |
dc.title | Організація виробництва харчової добавки глутамату натрію мікробіологічним синтезом | uk_UA |
dc.title.alternative | Organization of the production of sodium glutamate food additive by microbiological synthesis | uk_UA |
Располагается в коллекциях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Кваліфікаційна робота БЕРЕСЛАВСЬКА Юлія.pdf | 1,09 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.