Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34464
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Чикомасова, А. Г. | - |
dc.date.accessioned | 2025-02-18T13:07:45Z | - |
dc.date.available | 2025-02-18T13:07:45Z | - |
dc.date.issued | 2025-02 | - |
dc.identifier.citation | Чикомасова, А. Г. Розроблення складу і технології екстемпорального фітосиропу : кваліфікаційна робота / наук. керівник Л. Вишневська. - Харків, 2025. - 50 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34464 | - |
dc.description.abstract | У роботі наведено відомості з наукових джерел про лікувальні властивості та спектр застосування смородини чорної. Обґрунтовано доцільність розширення асортименту лікарських засобів на основі рослини як аптечного, так і промислового виробництва. Розроблено склад і технологію екстемпорального лікарського засобу у формі сиропу для лікування гіповітамінозу та підвищення імунітету. Лікарський засіб розроблено на основі екстракту смородини чорної та цукрового сиропу. Запропоновано методики проведення контролю лікарського засобу. Кваліфікаційну роботу викладено на 44 сторінках, вона містить 5 таблиць, 8 рисунків, 1 схему, 43 джерела літератури та додатки. | uk_UA |
dc.description.abstract | The work provides information from scientific sources about the medicinal properties and spectrum of use of black currant. The expediency of expanding the assortment of plant-based medicinal products, both of pharmaceutical and industrial production, is substantiated. The composition and technology of an extemporaneous medicinal product in the form of syrup for the treatment of hypovitaminosis and for improving immunity have been developed. The medicine is developed on the basis of blackcurrant extract and sugar syrup. The methods of drug control are proposed. The qualification work is laid out on 44 pages, it contains 5 tables, 8 figures, 1 scheme, 43 sources of literature and appendices. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.subject | кваліфікаційна робота | uk_UA |
dc.subject | кафедра аптечної технології ліків | uk_UA |
dc.subject | фармацевтичний факультет | uk_UA |
dc.subject | освітня програма Фармація | uk_UA |
dc.subject | смородина чорна | uk_UA |
dc.subject | сироп | uk_UA |
dc.subject | екстракт | uk_UA |
dc.subject | контроль якості | uk_UA |
dc.subject | екстемпоральний лікарський засіб | uk_UA |
dc.subject | black currant | uk_UA |
dc.subject | syrup | uk_UA |
dc.subject | extract | uk_UA |
dc.subject | quality control | uk_UA |
dc.subject | extemporaneous medicine | uk_UA |
dc.subject | КР-2025 | uk_UA |
dc.title | Розроблення складу і технології екстемпорального фітосиропу | uk_UA |
dc.title.alternative | Development of composition and technology of extemporaneous phytosyrup | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри АТЛ |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
Чикомасова Аліна_РОЗРОБЛЕННЯ СКЛАДУ І ТЕХНОЛОГІЇ ЕКСТЕМПОРАЛЬНОГО ФІТОСИРОПУ.pdf | 1,01 MB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.