Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34486
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorТоркаєнко, К. В.-
dc.date.accessioned2025-02-19T07:54:29Z-
dc.date.available2025-02-19T07:54:29Z-
dc.date.issued2025-02-
dc.identifier.citationТоркаєнко, К. В. Організація виробництва рекомбінантного пробіотика : кваліфікаційна робота / наук. керівник Н. Хохленкова. - Харків, 2025. - 70 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/34486-
dc.description.abstractРобота присвячена питанням організації виробництва рекомбінантного пробіотика. Розглянуто наукові основи створення рекомбінантних пробіотичних штамів, їх біологічні властивості та перспективи використання у фармацевтичній промисловості. У роботі проведено аналіз технологічного процесу виробництва пробіотичного препарату, що включає культивування, ферментацію, очистку, сублімаційну сушку та фасування. Особлива увага приділена вибору обладнання, розрахунку матеріального балансу, визначенню оптимальних параметрів сублімаційної сушки, а також забезпеченню якості кінцевого продукту. Розглянуто екологічні аспекти виробництва та оцінка безпечності рекомбінантного пробіотика, зокрема можливих ризиків горизонтального перенесення генів та впливу на мікрофлору людини.uk_UA
dc.description.abstractThe work is devoted to the issues of organizing the production of recombinant probiotics. The scientific foundations of the creation of recombinant probiotic strains, their biological properties and prospects for use in the pharmaceutical industry are considered. The work analyzes the technological process of producing a probiotic preparation, which includes cultivation, fermentation, purification, freeze-drying and packaging. Particular attention is paid to the choice of equipment, calculation of the material balance, determination of optimal freeze-drying parameters, as well as ensuring the quality of the final product. The environmental aspects of production and assessment of the safety of recombinant probiotics are considered, in particular, possible risks of horizontal gene transfer and impact on human microflora.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра біотехнологіїuk_UA
dc.subjectфакультет фармацевтичних технологій та менеджментуuk_UA
dc.subjectосвітня програма Біотехнологіяuk_UA
dc.subjectрекомбінантний пробіотикuk_UA
dc.subjectферментаціяuk_UA
dc.subjectсублімаційна сушкаuk_UA
dc.subjectгенетично модифіковані мікроорганізми (ГМО)uk_UA
dc.subjectrecombinant probioticuk_UA
dc.subjectfermentationuk_UA
dc.subjectfreeze-dryinguk_UA
dc.subjectgenetically modified microorganisms (GMOs)uk_UA
dc.subjectКР-2025uk_UA
dc.titleОрганізація виробництва рекомбінантного пробіотикаuk_UA
dc.title.alternativeOrganization of production of recombinant probioticuk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.