Please use this identifier to cite or link to this item:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/348
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Дем'яненко, В. Г. | - |
dc.contributor.author | Жехжах Самер | - |
dc.contributor.author | Дем'яненко, Д. В. | - |
dc.contributor.author | Demyanenko, V. G. | - |
dc.contributor.author | Jekhjakh Samer | - |
dc.contributor.author | Demyanenko, D. V. | - |
dc.date.accessioned | 2011-06-06T13:36:09Z | - |
dc.date.available | 2011-06-06T13:36:09Z | - |
dc.date.issued | 2006 | - |
dc.identifier.citation | Дем'яненко, В. Г. Вивчення фізико-хімічних і реологічних властивостей супозиторіїв з ліпофільним екстрактом шипшини / В. Г. Дем'яненко, Жехжах Самер, Д. В. Дем'яненко // Вісник фармації. - 2006. - № 3. - С. 18-21. | en_US |
dc.identifier.issn | 1562-7241 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/348 | - |
dc.description.abstract | Вивчені основні фізико-хімічні та реологічні параметри супозиторіїв з ліпофільним комплексом плодів шипшини, приготованих на різних основах. Встановлена залежність структурно-механічних властивостей основ і супозиторних мас від складу, температури і швидкості зсуву. Показано, що введення діючої речовини до складу препарату спричиняє складний, неоднозначний вплив на реологічні параметри супозиторіїв і в більшості випадків викликає зниження в'язкості. У результаті проведених досліджень був обгрунтований вибір оптимальної основи для супозиторіїв — твердого жиру з додаванням 2,5% моногліцеридів дистильованих (МГД). | en_US |
dc.description.abstract | The main physico-chemical and rheological parameters of suppositories with wild rose fruit lipophilic complex prepared with various bases have been studied. Dependence of the structural and mechanical characteristics of bases and suppository blends on the composition, temperature and shift rate has been determined. It has been shown that introduction of the active substance into the drug's composition has a complex, ambiguous influence on the rheological parameters of suppositories and in the most cases causes the decrease in viscosity. As a result of the research conducted the choice for optimal suppository base — solid fat plus 2,5% of distilled monoglycerides — has been stipulated. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.publisher | НФаУ | en_US |
dc.subject | шипшина | en_US |
dc.subject | супозиторії | en_US |
dc.subject | wild rose | en_US |
dc.subject | suppositories | en_US |
dc.title | Вивчення фізико-хімічних і реологічних властивостей супозиторіїв з ліпофільним екстрактом шипшини | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Appears in Collections: | Вісник фармації. Архів статей 1993-2009 |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.