Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/348
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorДем'яненко, В. Г.-
dc.contributor.authorЖехжах Самер-
dc.contributor.authorДем'яненко, Д. В.-
dc.contributor.authorDemyanenko, V. G.-
dc.contributor.authorJekhjakh Samer-
dc.contributor.authorDemyanenko, D. V.-
dc.date.accessioned2011-06-06T13:36:09Z-
dc.date.available2011-06-06T13:36:09Z-
dc.date.issued2006-
dc.identifier.citationДем'яненко, В. Г. Вивчення фізико-хімічних і реологічних властивостей супозиторіїв з ліпофільним екстрактом шипшини / В. Г. Дем'яненко, Жехжах Самер, Д. В. Дем'яненко // Вісник фармації. - 2006. - № 3. - С. 18-21.en_US
dc.identifier.issn1562-7241-
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/348-
dc.description.abstractВивчені основні фізико-хімічні та реологічні параметри супозиторіїв з ліпофільним комплексом плодів шипшини, приготованих на різних основах. Встановлена залежність структурно-механічних властивостей основ і супозиторних мас від складу, температури і швидкості зсуву. Показано, що введення діючої речовини до складу препарату спричиняє складний, неоднозначний вплив на реологічні параметри супозиторіїв і в більшості випадків викликає зниження в'язкості. У результаті проведених досліджень був обгрунтований вибір оптимальної основи для супозиторіїв — твердого жиру з додаванням 2,5% моногліцеридів дистильованих (МГД).en_US
dc.description.abstractThe main physico-chemical and rheological parameters of suppositories with wild rose fruit lipophilic complex prepared with various bases have been studied. Dependence of the structural and mechanical characteristics of bases and suppository blends on the composition, temperature and shift rate has been determined. It has been shown that introduction of the active substance into the drug's composition has a complex, ambiguous influence on the rheological parameters of suppositories and in the most cases causes the decrease in viscosity. As a result of the research conducted the choice for optimal suppository base — solid fat plus 2,5% of distilled monoglycerides — has been stipulated.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherНФаУen_US
dc.subjectшипшинаen_US
dc.subjectсупозиторіїen_US
dc.subjectwild roseen_US
dc.subjectsuppositoriesen_US
dc.titleВивчення фізико-хімічних і реологічних властивостей супозиторіїв з ліпофільним екстрактом шипшиниen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
18-21.pdf123,7 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.