Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35277
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorРогачова, Є. Є.-
dc.date.accessioned2025-08-19T06:45:04Z-
dc.date.available2025-08-19T06:45:04Z-
dc.date.issued2025-06-
dc.identifier.citationРогачова, Є. Є. Організація виробництв блакитного сиру Дор блю : кваліфікаційна робота / наук. керівник О. Філіпцова. - Харків, 2025. - 70 с.uk_UA
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35277-
dc.description.abstractУ роботі представлено дослідження з удосконалення технології виробництва блакитного сиру типу «Дорблю». Розглянуто сучасні підходи до виготовлення цього виду продукції, проведено аналіз характеристик готового продукту, сировини, матеріалів, напівпродуктів та біологічного агенту, які є ключовими елементами процесу. Значна увага приділяється біосинтезу цільового продукту, зокрема використанню біотехнологічних методів для досягнення високої якості та стабільності сиру. У технологічній частині детально розраховано матеріальний баланс, виконано обґрунтування вибору технологічного обладнання, описано процес виробництва та представлені виробничі схеми. Також акцент зроблено на визначенні критичних параметрів, що впливають на якість продукції, та екологічних аспектах виробничої діяльності. Робота складається зі вступу, чотирьох розділів, графічних матеріалів, висновку та списку використаної літератури із 23 найменувань. Загальний обсяг роботи – 72 сторінок, 4 рисунків, 8 таблиць, 6 креслень формату А1uk_UA
dc.description.abstractThe study focuses on Organization of production of Dor blue blue cheese type. An analytical review of modern approaches to the production of this type of cheese is presented. The analysis includes the characteristics of the final product, raw materials, auxiliary materials, semi-finished products, and the biological agent, which are the key elements of the process. Special attention is given to the biosynthesis of the target product, particularly the use of biotechnological methods to achieve high quality and stability of the cheese. The technological section includes a detailed calculation of the material balance, justification for selecting technological equipment, a description of the production process, and production flow diagrams. Emphasis is also placed on identifying critical parameters affecting product quality and the environmental aspects of production activities. The paper consists of an introduction, ten sections, graphical materials, conclusions, and a bibliography containing 23 sources. The total length of the work is 72 pages, including 4 figures, 8 tables, and 6 A1-format drawings.uk_UA
dc.language.isoukuk_UA
dc.publisherНФаУuk_UA
dc.subjectкваліфікаційна роботаuk_UA
dc.subjectкафедра біотехнологіїuk_UA
dc.subjectфакультет медико-фармацевтичних технологійuk_UA
dc.subjectосвітня програма Біотехнологіяuk_UA
dc.subjectблакитний сирuk_UA
dc.subjectДорблюuk_UA
dc.subjectтехнологічний процесuk_UA
dc.subjectбіосинтезuk_UA
dc.subjectматеріальний балансuk_UA
dc.subjectбіологічний агентuk_UA
dc.subjectтехнологічне обладнанняuk_UA
dc.subjectblue cheeseuk_UA
dc.subjectDorbluuk_UA
dc.subjecttechnological processuk_UA
dc.subjectbiosynthesisuk_UA
dc.subjectmaterial balanceuk_UA
dc.subjectbiological agentuk_UA
dc.subjectenvironmental aspectsuk_UA
dc.subjectcritical parametersuk_UA
dc.subjecttechnological equipmentuk_UA
dc.subjecteconomic efficiencyuk_UA
dc.subjectКР-2025uk_UA
dc.titleОрганізація виробництв блакитного сиру Дор блюuk_UA
dc.title.alternativeOrganization of production of Dor blue blue cheeseuk_UA
Располагается в коллекциях:Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.