Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35281
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Симоненко, Б. Г. | - |
dc.date.accessioned | 2025-08-19T06:46:49Z | - |
dc.date.available | 2025-08-19T06:46:49Z | - |
dc.date.issued | 2025-06 | - |
dc.identifier.citation | Симоненко, Б. Г. Організація виробництва зубної пасти з пробіотичним компонентом : кваліфікаційна робота / наук. керівник О. Калюжная. - Харків, 2025. - 69 с. | uk_UA |
dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35281 | - |
dc.description.abstract | Кваліфікаційна робота присвячена розробці технологічного процесу виробництва зубної пасти з пробіотиком Lactobacillus paracasei із отриманням ліофілізованої біомаси пробіотичної культури. У роботі охарактеризовано сировину, метаболіти пробіотика, які сприяють здоров’ю ротової порожнини, та описано біотехнологічні й косметичні стадії виробництва. Розраховано компоненти для виробництва 1 серії пасти. Визначено параметри ферментера та інокулятора, розроблено контроль критичних точок та оцінено екологічні аспекти. Робота пропонує стале рішення для виробництва пробіотичної зубної пасти з мінімальним впливом на довкілля. | uk_UA |
dc.description.abstract | The qualification work is devoted to the development of a technological process for the production of toothpaste with the probiotic Lactobacillus paracasei with the production of lyophilized biomass of the probiotic culture. The work characterizes the raw materials, metabolites of the probiotic that contribute to oral health, and describes the biotechnological and cosmetic stages of production. The components for the production of 1 batch of paste are calculated. The parameters of the fermenter and inoculator are determined, critical point control is developed, and environmental aspects are assessed. The work offers a sustainable solution for the production of probiotic toothpaste with minimal environmental impact. | uk_UA |
dc.language.iso | uk | uk_UA |
dc.publisher | НФаУ | uk_UA |
dc.subject | кваліфікаційна робота | uk_UA |
dc.subject | кафедра біотехнології | uk_UA |
dc.subject | факультет медико-фармацевтичних технологій | uk_UA |
dc.subject | освітня програма Біотехнологія | uk_UA |
dc.subject | зубна паста | uk_UA |
dc.subject | пробіотики | uk_UA |
dc.subject | ферментація | uk_UA |
dc.subject | ліофілізація | uk_UA |
dc.subject | екологічне виробництво | uk_UA |
dc.subject | toothpaste | uk_UA |
dc.subject | probiotics | uk_UA |
dc.subject | fermentation | uk_UA |
dc.subject | lyophilization | uk_UA |
dc.subject | ecological production | uk_UA |
dc.subject | КР-2025 | uk_UA |
dc.title | Організація виробництва зубної пасти з пробіотичним компонентом | uk_UA |
dc.title.alternative | Organization of the production of toothpaste with a probiotic component | uk_UA |
Розташовується у зібраннях: | Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти кафедри біотехнології |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
СИМОНЕНКО Богдан_Організація виробництва зубної пасти з пробіотичним компонентом.pdf | 814,59 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.