Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35571Полная запись метаданных
| Поле DC | Значение | Язык |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Шгоян, М. Х. | - |
| dc.contributor.author | Філіпцова, О. В. | - |
| dc.date.accessioned | 2025-11-17T08:28:42Z | - |
| dc.date.available | 2025-11-17T08:28:42Z | - |
| dc.date.issued | 2025 | - |
| dc.identifier.citation | Шгоян, М. Х. Роль мікробіоти кишечника у формуванні здоров’я людини / М. Х. Шгоян, О. В. Філіпцова // Проблеми та досягнення сучасної біотехнології : матеріали V міжнар. наук.-практ. інтернет-конф., м. Харків, 28 берез. 2025 р. - Харків : НФаУ, 2025. - C. 407-408. | uk_UA |
| dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/35571 | - |
| dc.description.abstract | Кишкова мікробіота відіграє фундаментальну роль у здорової людини та виконує ключові функції в організмі людини. Дієта є одним із найпотужніших модуляторів функцій та складу кишкової мікробіоти. Ця складна взаємодія також включає імунну систему та кишковий бар'єр, підкреслюючи центральну роль дієти в патогенезі та лікуванні багатьох захворювань. Кишкова мікробіота людини є екологічним утворенням, яке включає бактерії, дріжджі, віруси та паразитів, що дає близько 100 трильйонів мікроорганізмів загалом. При народженні кишечник людини майже стерильний і швидко колонізується материнським мікробіомом. Кишкова мікробіота – це динамічна екосистема, на яку впливають кілька факторів, включаючи вік, генетику, навколишнє середовище, спосіб життя та переважно дієту | uk_UA |
| dc.language.iso | uk | uk_UA |
| dc.publisher | НФаУ | uk_UA |
| dc.subject | кишкова мікробіота | uk_UA |
| dc.title | Роль мікробіоти кишечника у формуванні здоров’я людини | uk_UA |
| dc.type | Article | uk_UA |
| Располагается в коллекциях: | Тези доповідей співробітників НФаУ | |
Файлы этого ресурса:
| Файл | Описание | Размер | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| Проблеми та досягнення сучасної біотехнології 407-408.pdf | 104,32 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.