Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3780
Название: Протизапальні властивості комбінації доксицикліну з глюкозаміном гідрохлоридом
Авторы: Джехад А. С. Ібрахім
Грінцов, Є. Ф.
Зупанець, І. А.
Джехад А. С. Ибрахим
Гринцов, Е. Ф.
Зупанец, И. А.
Jehad A. C. Ibrahim
Grintsov, Ye. F.
Zupanets, I. A.
Ключевые слова: доксициклін;глюкозаміну гідрохлорид;антимікробні препарати;протизапальний ефект
Дата публикации: 2004
Библиографическое описание: Джехад А. С. Ібрахім Протизапальні властивості комбінації доксицикліну з глюкозаміном гідрохлоридом / Джехад А. С. Ібрахім, Є. Ф. Грінцов, І. А. Зупанець // Клінічна фармація. - 2004. - № 1. - С. 52-56.
Краткий осмотр (реферат): Представлені результати вивчення впливу нового комбінованого антимікробного препарату "Доксициклін із глюкозаміном" на ексудативну, альтеративну і проліферативну стадії запалення у порівнянні з індивідуальними субстанціями доксицикліном і глюкозаміном гідрохлоридом і референсним препаратом диклофенаком калію "Вольтаренрапід". Встановлено, що препарат "Доксициклін із глюкозаміном" у порівнянні з окремими компонентами комбінації, а також з референс-препаратом " Вольтарен-рапід" виявляє більш високі антиексудативні властивості, ніж його компоненти у відповідних дозах, що свідчить про їхню синергічну взаємодію. Значного впливу на запальний процес із перевагою альтеративних змін препарат "Доксициклін із глюкозаміном" не виявляє. Новий препарат "Доксициклін із глюкозаміном" в умовно терапевтичній дозі 12 мг/кг виявляє помірний антипроліферативний ефект, який можна порівняти із впливом глюкозаміну гїдрохлориду у відповідній дозі, що вказує на позитивний вплив цього компонента при їхній комбінації. Отримані результати підтверджують доцільність створення вказаного препарату і перспективність його застосування в умовах клініки для лікування захворювань бактеріальної природи, одним із патогенетичних механізмів яких є ексудативне запалення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3780
Располагается в коллекциях:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
52-56(1).pdf305,37 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.