Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3798
Повний запис метаданих
Поле DC | Значення | Мова |
---|---|---|
dc.contributor.author | Вороніна, Л. М. | - |
dc.contributor.author | Загайко, А. Л. | - |
dc.contributor.author | Самохін, А. С. | - |
dc.contributor.author | Алексеева, Л. М. | - |
dc.contributor.author | Воронина, Л. Н. | - |
dc.contributor.author | Загайко, А. Л. | - |
dc.contributor.author | Самохин, А. С. | - |
dc.contributor.author | Алексеева, Л. М. | - |
dc.contributor.author | Voronina, L. N. | - |
dc.contributor.author | Zagayko, A. L. | - |
dc.contributor.author | Samokhin, A. S. | - |
dc.contributor.author | Alexeyeva, L. M. | - |
dc.date.accessioned | 2014-03-31T13:26:18Z | - |
dc.date.available | 2014-03-31T13:26:18Z | - |
dc.date.issued | 2004 | - |
dc.identifier.citation | Вороніна, Л. М. Поліфенольні екстракти винограду культурного на захисті печінки за умов оксидативного стресу / Л. М. Вороніна, А. Л. Загайко, А. С. Самохін, Л. М. Алексеева // Клінічна фармація. - 2004. - № 2. - С. 36-37. | en_US |
dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3798 | - |
dc.description.abstract | За умов сучасності пошук можливих шляхів корекції оксидативних пошкоджень органів і тканин, зокрема печінки, є однією з пріоритетних задач біологічних, медичних тц, фармацевтичних наук. Оскільки печінка є центральним органом обміну речовин, а перекисне окислення істотно порушує ці процеси, було важливо дослідити вплив поліфенольних екстрактів Виноград^ культурного на процеси пероксидації в печінці за умов розвитку оксидативного стресу, викликаного виведенням іонів кобальту. Введення щурам сублетальних доз хлориду кобальту створює в печінщ картину, типову для оксидативного стресу. При цьому введення тваринам лише поліфенольних Екстрактів винограду не впливало на показники ПОЛ, що вказує на безпечність цих комплексів. Профілактичне введення тваринам поліфенольних екстрактів винограду "Поліфен" та "Еноант" при оксидативному стресі знижувало кількість продуктів ПОЛ. Нормалізувався рівень відновленого глутатіону, зростав вміст а-токоферолу. Екстракт "Поліфен" мав дещо краще виражені антиоксидантні властивості. | en_US |
dc.language.iso | uk | en_US |
dc.subject | антиоксиданти | en_US |
dc.subject | оксидативний стрес | en_US |
dc.subject | поліфеноли | en_US |
dc.title | Поліфенольні екстракти винограду культурного на захисті печінки за умов оксидативного стресу | en_US |
dc.type | Article | en_US |
Розташовується у зібраннях: | Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009 Наукові публікації кафедри лабораторної дiагностики, мікробіології та біологічної хімії |
Файли цього матеріалу:
Файл | Опис | Розмір | Формат | |
---|---|---|---|---|
36-37(1).pdf | 138,06 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.