Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3798
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorВороніна, Л. М.-
dc.contributor.authorЗагайко, А. Л.-
dc.contributor.authorСамохін, А. С.-
dc.contributor.authorАлексеева, Л. М.-
dc.contributor.authorВоронина, Л. Н.-
dc.contributor.authorЗагайко, А. Л.-
dc.contributor.authorСамохин, А. С.-
dc.contributor.authorАлексеева, Л. М.-
dc.contributor.authorVoronina, L. N.-
dc.contributor.authorZagayko, A. L.-
dc.contributor.authorSamokhin, A. S.-
dc.contributor.authorAlexeyeva, L. M.-
dc.date.accessioned2014-03-31T13:26:18Z-
dc.date.available2014-03-31T13:26:18Z-
dc.date.issued2004-
dc.identifier.citationВороніна, Л. М. Поліфенольні екстракти винограду культурного на захисті печінки за умов оксидативного стресу / Л. М. Вороніна, А. Л. Загайко, А. С. Самохін, Л. М. Алексеева // Клінічна фармація. - 2004. - № 2. - С. 36-37.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3798-
dc.description.abstractЗа умов сучасності пошук можливих шляхів корекції оксидативних пошкоджень органів і тканин, зокрема печінки, є однією з пріоритетних задач біологічних, медичних тц, фармацевтичних наук. Оскільки печінка є центральним органом обміну речовин, а перекисне окислення істотно порушує ці процеси, було важливо дослідити вплив поліфенольних екстрактів Виноград^ культурного на процеси пероксидації в печінці за умов розвитку оксидативного стресу, викликаного виведенням іонів кобальту. Введення щурам сублетальних доз хлориду кобальту створює в печінщ картину, типову для оксидативного стресу. При цьому введення тваринам лише поліфенольних Екстрактів винограду не впливало на показники ПОЛ, що вказує на безпечність цих комплексів. Профілактичне введення тваринам поліфенольних екстрактів винограду "Поліфен" та "Еноант" при оксидативному стресі знижувало кількість продуктів ПОЛ. Нормалізувався рівень відновленого глутатіону, зростав вміст а-токоферолу. Екстракт "Поліфен" мав дещо краще виражені антиоксидантні властивості.en_US
dc.language.isouken_US
dc.subjectантиоксидантиen_US
dc.subjectоксидативний стресen_US
dc.subjectполіфенолиen_US
dc.titleПоліфенольні екстракти винограду культурного на захисті печінки за умов оксидативного стресуen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009
Наукові публікації кафедри лабораторної дiагностики, мікробіології та біологічної хімії

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
36-37(1).pdf138,06 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.