Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3802
Название: Вплив нової сполуки з тиреостатичною дією на роботу серця у щурів
Авторы: Кравченко, В. М.
Кравченко, В. Н.
Kravchenko, V. N.
Ключевые слова: гіпертиреоз;серцево-судинна система;ЕКГ;тетракон;мерказоліл
Дата публикации: 2004
Библиографическое описание: Кравченко, В. М. Вплив нової сполуки з тиреостатичною дією на роботу серця у щурів / В. М. Кравченко // Клінічна фармація. - 2004. - № 2. - С. 54-56.
Краткий осмотр (реферат): Відомо, що при дисфункції щитовидної залози відбуваються різноманітні порушення в серцево-судинній системі. При гіпертиреозі виникає комплекс симптомів, який назвали "тиреотоксичним серцем". У представленій роботі проведено дослідження впливу потенційного лікарського тиреоста-тичного засобу тетракону на функціональний стан серця у щурів при тривалому введенні з метою з'ясування його можливої кардіопротекторної або кардіотоксичної дії. Встановлено, що тетракон при тривалому введенні не завдає виразного негативного впливу на показники ЕКГ, не призводить до розвитку тахікардії, виявляє непрямий позитивний вплив на стан провідникової системи серця і міокарда в цілому. Мерказоліл призводить до змін окремих показників ЕКГ, що може свідчити про його негативний вплив на роботу серця у тварин в умовах експерименту.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3802
Располагается в коллекциях:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
54-56(1).pdf163,41 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.