Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3813
Название: Залежність гострої токсичності похідних 7-заміщених-8-ацилгідразино-3-метилксантину від молекулярної будови
Авторы: Дроздова, О. О.
Георгіянц, В. А.
Дроздова, Е. А.
Георгиянц, В. А.
Drozdova, Ye. A.
Georgiyants, V. A.
Ключевые слова: ксантин;похідні;токсичність
Дата публикации: 2005
Библиографическое описание: Дроздова, О. О. Залежність гострої токсичності похідних 7-заміщених-8-ацилгідразино-3-метилксантину від молекулярної будови / О. О. Дроздова, В. Л. Георгіянц // Клінічна фармація. - 2005. - № 1. - С. 41-44.
Краткий осмотр (реферат): Для встановлення закономірностей зв'язку "структура — фармакологічні властивості" обчислені деякі фізико-хімічні параметри молекул похідних 7-заміщених-8-ацилгідразино-3-метилксантину, синтезованих раніше: молекулярна маса, коефіцієнт розподілу, молекулярна рефракція, молярний об'єм, парахор, індекс рефракції, поверхневий натяг, густина і здатність до поляризації. Отримані результати та встановлені раніше показники гострої токсичності були піддані кореляційному аналізу з використанням комп'ютерних програм. Показником гострої токсичності вважався LD50- Встановлено, що LD50 добре корелює з багатьма параметрами молекул, зокрема, з показниками індексу рефракції, поверхневого натягу та густини. Найкращою є кореляція гострої токсичності з молярним об'ємом. Логарифмування названих показників веде до поліпшення як коефіцієнта кореляції, так і її значущості. Для найбільш значущих співвідношень наведені графіки залежності токсичності від параметрів структури та відповідні кореляційні рівняння.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/3813
Располагается в коллекциях:Клінічна фармація. Архів статей 1997-2009
Наукові публікації кафедри фармацевтичної хімії

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
41-44(1).pdf410,78 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.