Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/5138
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorГлущенко, А. В.-
dc.contributor.authorГлущенко, А. В.-
dc.contributor.authorGlushchenko, A. V.-
dc.date.accessioned2014-12-04T13:25:44Z-
dc.date.available2014-12-04T13:25:44Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationГлущенко, А. В. Методика визначення кількісного вмісту флавоноїдів в екстрактах кураю пагорбкового (Salsola Collina L.) / А. В. Глущенко // Український біофармацевтичний журнал. - 2014. - № 2. - С. 46-49.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/5138-
dc.description.abstractУ статті наведена методика кількісного визначення флавоноїдів в екстрактах з наземної частини кураю пагорбкового. Визначення флавоноїдів проведено у водному та спиртових (30 %, 50 % та 70 %) екс- трактах з рослинної сировини у співвідношенні 1:20 спектрофотометричним методом за довжини хвилі 411 нм методом стандарту. Встановлено, що у надземній частині кураю пагорбкового міститься до 0,52 % флавоноїдів, причому їх найбільший вміст визначається у 70 % вилученні у перерахунку на рутин. Результа- ти дослідження будуть використані для розробки методик контролю якості на дану сировину.en_US
dc.description.abstractВ статье описана методика количественного определения флавоноидов в экстрактах из над- земной части солянки холмовой. Определение флавоноидов проведено в водном и спиртовых (30 %, 50 % и 70 % спирт) извлечениях из растительного сырья в соотношении 1:20 спектро- фотометрическим методом при длине волны 411 нм методом стандарта. Установлено, что в надземной части солянки холмовой содержится до 0,52 % флавоноидов, причем их наиболь- шее содержание определяется в 70 % извлечении в пересчете на рутин. Результаты иссле- дования будут использованы для разработки методик контроля качества на анализируемое сырье.en_US
dc.description.abstractIn the review the method of quantitative determination of Klavonoids in the extracts from aboveground of the Salsola collina has been presented. The determination of Klavonoids has been carried out in aqua and ethanol (30 %, 50 %, 70 %) extracts by spectrophotometric method at wavelength set 411 nm by method of standards. Above 0,52 % of Klavonoids in the above-ground of the Salsola collina have been founded. The highest content of Klavonoids has been determined in 70 % ethanol extract. Results of this research will be used for the development of quality control methods for the analyzed herbal materials.en_US
dc.language.isouken_US
dc.subjectкурай пагорбковийen_US
dc.subjectнадземна частинаen_US
dc.subjectфлавоноїдиen_US
dc.subjectспектрофотометричне визначенняen_US
dc.subjectсолянка холмоваяen_US
dc.subjectнадземная частьen_US
dc.subjectфлавоноидыen_US
dc.subjectспектрофотометрическое определениеen_US
dc.subjectSalsola collinaen_US
dc.subjectflavonoidsen_US
dc.subjectabove-grounden_US
dc.subjectspectrophotometric determinationen_US
dc.titleМетодика визначення кількісного вмісту флавоноїдів в екстрактах кураю пагорбкового (Salsola Collina L.)en_US
dc.title.alternativeМетодика определения количественного содержания флавоноидов в экстрактах cолянки холмовой (Salsola Collina L.)en_US
dc.title.alternativeQuantitative determination of flavonoids in the extracts Salsola Collina L.en_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Наукові публікації кафедри фармацевтичних технологій, стандартизації та сертифікації ліків ІПКСФ
Український біофармацевтичний журнал. Архів статей 2008-2021

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Страницы из UBFZh-2-14-6.pdf281,43 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.