Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6111
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorГлущенко, А. В.-
dc.contributor.authorHlushchenko, A. V.-
dc.date.accessioned2015-03-30T13:46:53Z-
dc.date.available2015-03-30T13:46:53Z-
dc.date.issued2014-
dc.identifier.citationКількісне визначення суми поліфенолів в екстрактах кураю пагорбкового / А. В. Глущенко, Глущенко , А. В., Глущенко А. В.. // Збірник наукових праць співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. – 2014. – Вип. 23, т. 4. – С. 240-245.en_US
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6111-
dc.description.abstractВступ. Важливим етапом стандартизації лікарської рослинної сировини є вста- новлення якісних та кількісних характеристик його біологічно активних сполук. Мета. Визначення кількісного вмісту поліфенольних сполук в екстрактах з над- земної частини кураю пагорбкового. Матеріали і методи. Визначення проведено спектрофотометричним методом у видимій області спектру за довжини хвилі 760 нм методом стандарту. Об'єкт дослідження – водні та спиртові (30%, 50%, 70%) екстракти з надземної частини кураю пагорбкового. Результати. Встановлено, що найбільша кількість поліфенольних сполук (0,23%) міститься у 30% спиртовому екстракті у перерахунку на пірогалол. Висновки. Проведено спектрофотометричне визначення кількісного вмісту поліфенолів в екстрактах кураю пагорбкового. Результати дослідження будуть використані для розробки методик контролю якості на дану сировину.en_US
dc.description.abstractВведение. Важным этапом стандартизации лекарственного растительного сырья является установление качественных и количественных характеристик его биологически активных веществ. Цель. Определение количественного содержания полифенольных соединений в экстрактах из надземной части солянки холмовой. Материалы и методы. Определение проведено спектрофотометрическим методом в видимой области спектра при длине волны 760 нм методом стандарта. Объект исследования – водные и спиртовые (30%, 50%, 70%) экстракты из надземной части солянки холмовой. Результаты. Установлено, что наибольшее количество полифенольных соеди- нений (0,23%) содержится в 30% спиртовом экстракте в пересчете на пирогаллол. Выводы. Проведено спектрофотометрическое определение количественного содержания полифенолов в экстрактах солянки холмовой. Результаты экспери- мента будут использованы для разработки методик контроля качества на анали- зируемое сырье.en_US
dc.description.abstractIntroduction. Determination of qualitative and quantitative characteristics of biologically active compounds is an important stage of standardization of herbal material. Purpose. Determination of quantitative content of polyphenol compounds in extracts of Salsola collina.Materials and methods. The determination has been carried out by spectrophotometric method at wavelength of 760 nm by standard method. Water and ethanol extracts from Salsola collina were used as objects for the research. Results. The highest content of polyphenol compounds (0.23%) has been found in 30% ethanol extract converting to pirogallol. Conclusions. The quantitative determination of polyphenols in the extracts from Salsola collina has been carried out by spectrophotometric method. The results of this research will be used for the development of quality control methods for the herbal materials that were analyzed.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherНМАПО імені П.Л.Шупикаen_US
dc.subjectкурай пагорбківen_US
dc.subjectполіфенольні сполукиen_US
dc.subjectспектрофотометричне дослідженняen_US
dc.subjectсолянка холмоваяen_US
dc.subjectполифенольные соединенияen_US
dc.subjectспектрофото- метрическое определениеen_US
dc.subjectSalsola collinaen_US
dc.subjectpolyphenol compoundsen_US
dc.subjectspectrophotometric determinationen_US
dc.titleКількісне визначення суми поліфенолів в екстрактах кураю пагорбковогоen_US
dc.title.alternativeКоличественное определение суммы полифенолов в экстрактах солянки холмовойen_US
dc.title.alternativeQuantitative determination of polyphenols in extracts of Salsola collina l.en_US
dc.typeArticleen_US
Располагается в коллекциях:Наукові публікації кафедри фармацевтичних технологій та забезпечення якості ІПКСФ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
15.pdf649,76 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.