Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал:
http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6307Повний запис метаданих
| Поле DC | Значення | Мова |
|---|---|---|
| dc.contributor.author | Андріанов, К. В. | - |
| dc.contributor.author | Федченкова, Ю. А. | - |
| dc.contributor.author | Хворост, О. П. | - |
| dc.contributor.author | Андрианов, К. В. | - |
| dc.contributor.author | Федченкова, Ю. А. | - |
| dc.contributor.author | Хворост, О. П. | - |
| dc.contributor.author | Andrianov, K. V. | - |
| dc.contributor.author | Fedchenkova, Yu. A. | - |
| dc.contributor.author | Khvorost, O. P. | - |
| dc.date.accessioned | 2015-04-21T13:38:27Z | - |
| dc.date.available | 2015-04-21T13:38:27Z | - |
| dc.date.issued | 2014 | - |
| dc.identifier.citation | Андріанов К. В. Дослідження жирних кислот листя поширених сортів м’яти перцевої Mentha piperita L. / К. В. Андріанов, Ю. А. Федченкова, О. П. Хворост // Фармацевтичний часопис. - 2014. - № 2. - С. 18-20. | en_US |
| dc.identifier.uri | http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/6307 | - |
| dc.description.abstract | в листі двох сортів м'яти перцевої Mentha piperita L. визначено якісний склад та кількісний вміст жирних кислот хромато-мас-спектрометричним методом. Визначено наявність загалом 16 речовин, з яких у зразках містилося, відповідно, 12 та 15 сполук. У кількісному відношенні домінували ненасичені жирні кислоти, з індивідуальних сполук - пальмітинова, ліноленова, лінолева кислоти. Загальний вміст жирних кислот у листі сорту «Чорнолиста» склав 7507,82 мг/кг, сорту «Згадка» - 8273,88 мг/кг. | en_US |
| dc.description.abstract | в листьях двух сортов мяты перечной Mentha piperita L. определен качественный состав и количественное содержание жирных кислот хромато-масс-спектрометрическим методом. Обнаружено наличие 16 веществ, из которых в образцах содержалось, соответственно, 12 и 15 соединений. В количественном отношении доминировали ненасыщенные жирные кислоты, из индивидуальных соединений - пальмитиновая, линоленовая, линолевая кислоты. Общее содержание жирных кислот в листьях сорта «Чернолистая» равно 7507,82 мг / кг, сорта «Згадка» - 8273,88 мг / кг. | en_US |
| dc.description.abstract | leaves 2 varieties of peppermint Mentha piperita L. qualitative and quantitative composition of the fatty acids chromatography - mass - spectrometric method was defined. 16 revealed the presence of substances from which samples 12 and 15 compounds was contained. Quantitatively dominated unsaturated fatty acids of the individual compounds - palmitic, linolenic and linoleic acids. The total fatty acid in leaves varieties "Chernolistaya" is 7507.82 mg / kg, varieties "Zgadka" - 8273.88 mg / kg content | en_US |
| dc.language.iso | uk | en_US |
| dc.subject | Mentha piperita | en_US |
| dc.subject | листя | en_US |
| dc.subject | сорт «Чорнолиста» | en_US |
| dc.subject | сорт «Згадка» | en_US |
| dc.subject | жирні кислоти | en_US |
| dc.subject | хромато-мас-спектрометричне визначення | en_US |
| dc.subject | листья | en_US |
| dc.subject | сорт «Чорнолиста» | en_US |
| dc.subject | сорт «Згадка» | en_US |
| dc.subject | жирные кислоты | en_US |
| dc.subject | хромато-масс-спектрометрическое определение | en_US |
| dc.subject | leaves | en_US |
| dc.subject | variety "Chornolista" | en_US |
| dc.subject | variety "Zgadka" | en_US |
| dc.subject | fatty acids | en_US |
| dc.subject | chromatography - mass spectrometric determination | en_US |
| dc.title | Дослідження жирних кислот листя поширених сортів м’яти перцевої Mentha piperita L. | en_US |
| dc.title.alternative | ИССЛЕДОВАНИЕ ЖИРНЫХ КИСЛОТ ЛИСТЬЕВ РАСПРОСТРАНЕННЫХ СОРТОВ МЯТЫ ПЕРЕЧНОЙ MENTHA PIPERITA L. | en_US |
| dc.title.alternative | STUDY OF FATTY ACID LEAVES PREVALENT SORTS OF PEPPERMINT MENTHA PIPERITA L. | en_US |
| dc.type | Article | en_US |
| Розташовується у зібраннях: | Наукові публікації кафедри фармакогнозiї та нутриціології | |
Файли цього матеріалу:
| Файл | Опис | Розмір | Формат | |
|---|---|---|---|---|
| андрианов-Phch_2014_2_5.pdf | 152,7 kB | Adobe PDF | Переглянути/відкрити |
Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.