Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/671
Повний запис метаданих
Поле DCЗначенняМова
dc.contributor.authorБаранова, І. І.-
dc.contributor.authorBaranova, I. I.-
dc.date.accessioned2011-11-24T14:38:55Z-
dc.date.available2011-11-24T14:38:55Z-
dc.date.issued2009-
dc.identifier.citationБаранова, І. І. Створення оптимальних гелевих композицій за допомогою галактомананів / І. І. Баранова // Вісник фармації. - 2009. - № 3. - С. 46-48.en_US
dc.identifier.issn1562-7241-
dc.identifier.urihttp://dspace.nuph.edu.ua/handle/123456789/671-
dc.description.abstractРозроблено композиції гелів на основі природних гелеутворювачів. Виявлено, що в результаті взаємодії ксантану з галактомананами (КРД, гуар) загальна в'язкість підвищується. Отримані гелі мали неньютонівский тип течії, володіли тиксотропією. Показано, що структурна в'язкість гелів, що досліджувалися, при збільшенні швидкості зсуву зменшується. Результати досліджень будуть використовуватися при розробці косметичних засобів м'якої форми випуску.en_US
dc.description.abstractGel compositions based on natural gel-formers have been developed. It has been found that as a result of the interaction of xanthan with galactomannans (LBG, guar) the total viscosity increases. The gels obtained had the non-Newton type of flow, possessed thixotropy. The structural viscosity of gels has been shown to decrease when increasing the shift rate. The research results will be used while developing cosmetic remedies of the soft form of release.en_US
dc.language.isouken_US
dc.publisherНФаУen_US
dc.subjectгельen_US
dc.subjectманнаниen_US
dc.subjectкосметичні засобиen_US
dc.subjectgelen_US
dc.subjectmannansen_US
dc.subjectcosmeticsen_US
dc.titleСтворення оптимальних гелевих композицій за допомогою галактомананівen_US
dc.typeArticleen_US
Розташовується у зібраннях:Вісник фармації. Архів статей 1993-2009
Наукові публікації кафедри соціальної фармації

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
46-48.pdf87,51 kBAdobe PDFПереглянути/відкрити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.